Zwarcie w instalacji
- OLCYK
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Mean Streak 1,6
- VROC: 0
Zwarcie w instalacji
W czasie powrotu ze zlotu zauważyłem (a dokładniej mówiąc, jadący za mną Abrams), że nie mam światła tylnego i stopu.
Sprawdziłem, że żarówka jest ok. a później i namierzyłem przepalony bezpiecznik.
Wymieniłem go i planowałem wczoraj wieczorem polatać, a tu znowu zonk. Znów brak świateł, więc grzecznie się rozebrałem i wepchnąłem sprzęt z powrotem do garażu. Znów wymieniłem bezpiecznik (wkładając 15 A zamiast 10A) z nadzieją że wytrzyma. Niestety dziś znów strzelił i wracałem 30 km z nadzieją, że nikt i "w dupę" nie wjedzie.
Jutro idę szukać źródła zwarcia.
Może macie jakieś pomysły od czego zacząć??
Sprawdziłem, że żarówka jest ok. a później i namierzyłem przepalony bezpiecznik.
Wymieniłem go i planowałem wczoraj wieczorem polatać, a tu znowu zonk. Znów brak świateł, więc grzecznie się rozebrałem i wepchnąłem sprzęt z powrotem do garażu. Znów wymieniłem bezpiecznik (wkładając 15 A zamiast 10A) z nadzieją że wytrzyma. Niestety dziś znów strzelił i wracałem 30 km z nadzieją, że nikt i "w dupę" nie wjedzie.
Jutro idę szukać źródła zwarcia.
Może macie jakieś pomysły od czego zacząć??
To, że nic nie mówię, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
-
- Miejscowość: Łódź
- Motocykl: Vulcan VN750 1993r
- VROC: 0
zwarcie
Witam
Podczas podłączania syrenek zwarłem przewody - szlak by to... Po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje, zero reakcji kontrolek - totalna głusza jak by aku nie było. Bezpieczniki nieprzepalone. Co mogło paść?
Pozdrawiam.
Podczas podłączania syrenek zwarłem przewody - szlak by to... Po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje, zero reakcji kontrolek - totalna głusza jak by aku nie było. Bezpieczniki nieprzepalone. Co mogło paść?
Pozdrawiam.
Panowie mam problem nie mam prądu w moto. Robię światła na tył i poszło zwarcie, brak prądu na kontrolkach, Bezpieczniki przejrzane, główny ten za akumulatorem również, (spalił się i wymieniłem) Ale nadal brak rezultatu, gdzie szukać dalej? (baranieje z minuty na minute )
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
- VROC: 34888
Podstawki bezpieczników, przekaźników, stacyjkę.... " przedzwoń " instalację... jeśli masz alarm, to go sprawdź..Goblin pisze:A ponoć niczego Ci nie braknie
Sprawdź jeszce raz bezpieczniki. Nie powinno nic innego paść. Kable powinny być całe.
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Również optuję aby sprawdzić ponownie bezpieczniki oraz ich gniazda, najlepiej weź miernik i począwszy od akumulatora sprawdzaj czy napięcie przechodzi przez dany bezpiecznik, w ten sposób znajdziesz przyczynę.
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Dzięki panowie za błyskawiczna interwencję, problem okiełznany, przyczyna był bezpiecznik główny 30 A ten za akumulatorem, stary który się spalił miał grubsza blaszkę i wchodził na ciasno natomiast nowy miał luz, (w związku że po poście Goblina poszedłem dłubać w moto, więc do niego leci piwo )
Sprawa 2.
Kierunki - Częstotliwość sygnału po 3-4 mrugnięciach (normalnych) wzrasta tak jak w przypadku gdy spali się żarówka. Pomożecie?
Sprawa 2.
Kierunki - Częstotliwość sygnału po 3-4 mrugnięciach (normalnych) wzrasta tak jak w przypadku gdy spali się żarówka. Pomożecie?
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW