Kolega to dość czytelnie opisał:
http://www.breinride.home.pl/moto/index ... Itemid=168
Znikający płyn hamulcowy ze zbiornika przedniego VN 1500 cl
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
-
- Miejscowość: Łódź
- Motocykl: był EN 500C "98
- VROC: 32047
A nie prościej odpowietrzyć pompę hamulca wtłaczając płyn ham. dużą strzykawką z wężykiem przez odpowietrznik ? Tak jak piszesz tylko w drugą stronę 10 min góra i po robocie.Konrad pisze:Jest inny sposób duża strzykawa i wężyk, zakładasz wężyk z jednej strony na odpowietrznik z drugiej na strzykawke wlewasz płyn na full i ciągniesz za tłok strzykawki:-). Zdaje egzamin sam tak robiłem.Hubas pisze:Tzw. automat do odpowietrzania hamulcy dobra rzecz. Ale kilka lat temu go nie było i co ?Viking pisze:Sheriff metoda "pompuj - trzymaj" nie gwarantuje całkowitego odpowietrzenia ukł. ham. Lepiej jest skorzystać z usług serwisu który dysponuje urządzeniem ciśnieniowym do odpowietrzenia ham. Przy wielotłoczkowym systemie ham. zawsze jest ryzyko iż w ukł. ham. zostaną pęcherze powietrza .
Sheriff ma rację , klameczka w ruch i heja , bez problemu hamulec odpowietrzony .
pozdrawiam
-
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Vulcan 1500
- VROC: 34525
Brein, dzięki.
Dziś kupiłem u wspólnego kolegi płyn i właśnie trochę dolałem. Potem pompując w przerwach pokazywały malutkie bombelki powietrza uchodzące z otworu bliżej lag.
Wieczorem przestudiuję dokładniej link.
A jutro do dzieła i na mały "wypas krówką"
Jeszcze muszę zobaczyć czy głośniej będzie jak zdejmę DB killer
Dziś kupiłem u wspólnego kolegi płyn i właśnie trochę dolałem. Potem pompując w przerwach pokazywały malutkie bombelki powietrza uchodzące z otworu bliżej lag.
Wieczorem przestudiuję dokładniej link.
A jutro do dzieła i na mały "wypas krówką"
Jeszcze muszę zobaczyć czy głośniej będzie jak zdejmę DB killer
VROC 34525