Podnosnik plus adapter vn1500 - mean streak

Awatar użytkownika
Kiwak
Miejscowość: Tarnowo Podgórne (Wlkp)
Motocykl: vn1500 Mean Streak
VROC: 0

Podnosnik plus adapter vn1500 - mean streak

Post autor: Kiwak » pn gru 28, 2015

Mam pytanko: stoje przed dylematem czy sobie cos pospawac jako adapter do podniesienia motocykla (jak wiemy silnik wystaje ponizej ramy) - tak kiedys zrobilem przy royal star. Podczepiany pod ramę.

Moge sobie zaczac cos kombinowac, pospawac, ale jesli juz ktos jest po sprawie, to chetnie skorzystam z porad (schematu) i doświadczeń.

Stojak taki pewnie klasyczny 2 plozy) juz mam, nie pchalem go na sile pod moto. Mean streak jest niski wiec moze byc problem z miejscem (mozna pewnie kombinowac najezdzajac na cos.
Jak mean streakowcy zalatwiaja ten temat?

Awatar użytkownika
_Monter_
Miejscowość: Giżycko/Steinfeld
Motocykl: 1.5 MS

Post autor: _Monter_ » pt sty 15, 2016

Ja mam tak sztywne spacerówki, że robią za gmole jak również doskonale służą jako podpórki pod koziołki. Podnoszę motór żabką z gumą na silniku i wstawiam koziołki.
Mam tylko jeden koziołek przystosowany pod wachacz z tylu za silnikiem..tyle, że nie ma u mnie tłumika.
Patrząc na liche zainteresowanie Twoim tematek to pozostanie Ci wyspawać sobie samemu...co ja tez w końcu zrobię.
Dogodzić wszystkim się nie da ale wkoorwić wszystkich to już żaden problem.

...i tak wszyscy umrzemy...

Awatar użytkownika
Kiwak
Miejscowość: Tarnowo Podgórne (Wlkp)
Motocykl: vn1500 Mean Streak

Post autor: Kiwak » pt sty 15, 2016

Zainteresowaly mnie Twoje spacerowki. Wrzuc jakas focie, zdjecie.

Zastanawialem sie, zeby przykrecic do ramy - widzialem tez z Kuriakan tez cos takiego proponuje. Dzis macalem sprawe przy ms'ie ale tam nie widze szansy sie wcisnac.

Mozna by cos kombinowac dokrecic do srub z boku... Daj znac jak to rozwiazales.

ODPOWIEDZ