zalane kanaliki świec olejem
zalane kanaliki świec olejem
Witam wszystkich mądrzejszych o de mnie w tym temacie.
Posiadam od października vn 1500 classic z 96 roku. Kilka dni temu dostrzegłem że w kanalikach świec jest mokro. Kiedy odkręciłem świece i wsadziłem palec w kanalik gdzie się wkłada klucz do świec stwierdziłem że to jest olej. Wytarłem wszystko ładnie szmatką, wkręciłem świece, odpaliłem motocykl na parę minut, sprawdzam i znowu jest olej w kanalikach. Czy wiecie z jakiego powodu on tam się pojawia???
Posiadam od października vn 1500 classic z 96 roku. Kilka dni temu dostrzegłem że w kanalikach świec jest mokro. Kiedy odkręciłem świece i wsadziłem palec w kanalik gdzie się wkłada klucz do świec stwierdziłem że to jest olej. Wytarłem wszystko ładnie szmatką, wkręciłem świece, odpaliłem motocykl na parę minut, sprawdzam i znowu jest olej w kanalikach. Czy wiecie z jakiego powodu on tam się pojawia???
-
- Miejscowość: Szczyty
- Motocykl: drag star 1100
- VROC: 0
Ależ skąd, wykręć świece, dopasuj duży klucz typu inbus i wykręć te tuleje, gwint normalny czyli odkręcasz w lewo. Jak będziesz miał odkręcone i zobaczysz jak to wygląda to od razu zobaczysz w czym problem. Przy dokręcaniu zachowaj ostrożność, można przesadzić i tuleja pęknie
Bo liczy się droga, nie cel.