Kawasaki VN 1500 Vulcan 1989r i 1995r
Kawasaki VN 1500 Vulcan 1989r i 1995r
Witam, jako, ze to mój pierwszy post na forum pozdrawiam wszystkich motocyklistów i motocyklistki.
Przygodę z motorkiem zacząłem ponad rok temu od Yamaha Virago 535 wersja mocniejsza 46KM ( czy coś takiego). Jako, że mam 180CM i ważę prawie 110KG troszkę za mały zrobił się motorek. Z łezką w oku sprzedałem mój śliczny, kochany motorek ( już trzeci dzień łezka się kręci z tęsknoty).
Teraz do rzeczy. Zamierzam zakupić coś większego coś moich gabarytów. Po przetestowaniu kilku maszyn VN CLASSIC 800, hadow VT 750 ACE C2, VN 1500 Vulcan ten ostatni leży pode mną najlepiej, najwygodniej i fajnie się jeździ. Upatrzyłem sobie takie dwa motorki jeden z 1989roku z przebiegiem 50 000km drugi z 1995 z przebiegiem 35 000km
Moje pytanie na co zwrócić uwagę aby nie wtopić? Po oględzinach wszystko suche i nic nie cieknie, odpalają na dotyk, biegi wchodzą przyjemnie.
Jakie są mankamenty, gdzie przyłożyć stetoskop? Przeszukałem forum, ale coś mało informacji o tym motorku. Poza tym, ze bierze olej nic nie potrafię znaleźć.
Z góry dziękuję za pomoc i jeszcze raz witam i pozdrawiam.
Przygodę z motorkiem zacząłem ponad rok temu od Yamaha Virago 535 wersja mocniejsza 46KM ( czy coś takiego). Jako, że mam 180CM i ważę prawie 110KG troszkę za mały zrobił się motorek. Z łezką w oku sprzedałem mój śliczny, kochany motorek ( już trzeci dzień łezka się kręci z tęsknoty).
Teraz do rzeczy. Zamierzam zakupić coś większego coś moich gabarytów. Po przetestowaniu kilku maszyn VN CLASSIC 800, hadow VT 750 ACE C2, VN 1500 Vulcan ten ostatni leży pode mną najlepiej, najwygodniej i fajnie się jeździ. Upatrzyłem sobie takie dwa motorki jeden z 1989roku z przebiegiem 50 000km drugi z 1995 z przebiegiem 35 000km
Moje pytanie na co zwrócić uwagę aby nie wtopić? Po oględzinach wszystko suche i nic nie cieknie, odpalają na dotyk, biegi wchodzą przyjemnie.
Jakie są mankamenty, gdzie przyłożyć stetoskop? Przeszukałem forum, ale coś mało informacji o tym motorku. Poza tym, ze bierze olej nic nie potrafię znaleźć.
Z góry dziękuję za pomoc i jeszcze raz witam i pozdrawiam.
Witam, po oględzinach sztuki z 1995roku załamałem się! Motor stał 2 lata nieużywany w wilgotnym garażu, amortyzatory z tyłu zeżarte przez korozję, lagi przód dobijają, szprychy tylnego koła pordzewiałe co do sztuki, opona tył do wymiany, a jakby tego było mało to zamiast tłumików ktoś dał po prostu rury. Jak dodałem gazu to podskoczyłem ze strachu do tego cena prawie 13000zł wiec odpuszczam. No chyba, że dostanę za 4000zł rabatu na doprowadzenie motorka do użyteczności. Decyzja padłą na starszą sztukę, ale w niebo lepszej kondycji(przynajmniej wizualnie).
Jak kupię na pewno się pochwalę. Może dziś pogoda pozwoli pojechać i wrócić motorkiem.
A takie pytanie. We każdym który oglądałem, nie działał wskaźnik paliwa zawsze był wychylony ponad maksimum czy to normalne?
Jak kupię na pewno się pochwalę. Może dziś pogoda pozwoli pojechać i wrócić motorkiem.
A takie pytanie. We każdym który oglądałem, nie działał wskaźnik paliwa zawsze był wychylony ponad maksimum czy to normalne?
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Gratuluję czekamy na zdjęcia.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl