układ zasilania

jark1436
Miejscowość: ruabon (walia)
Motocykl: kawasaki vn 1500
VROC: 0

układ zasilania

Post autor: jark1436 » ndz lis 20, 2011

Witam wszystkich użytkowników Vulcanerii. Jestem nowy dla tego forum gdyz 2 tygodnie temu nabyłem Vn1500. Motocykl jest z 97roku z przebiegem 11tysiecy mil. Motocykl stał w garazu przez 4 lata. Przez ostatnie 2 lata nie był nawet regularnie odpalany.
Wymieniłem akumulator na nowy, wylałem stare paliwo, wyczysciłem bak i zalałem swiezym. Za zmiane oleju, płynow itp sie jeszcze nie brałem bo nie wiedziałem czy motocykl w ogóle odpali.
Po wyczyszczeniu gaźników odpalił na jeden cylinder. Po wykreceniu swiecy okazało sie ze drugi cylinder nie dostaje paliwa. ( przed czyszczeniem gaźników był ten sam problem z tym ze moto nie odpalił).
Mieliscie podobny problem badz wiecie co zrobic w tej sytacji? Prosze o jakąkolwiek pomoc :)
Zobacz profil autora Wyślij email
Bystry

januszek

Post autor: januszek » ndz lis 20, 2011

Eksploatowałem Vulkana z 97r , ale był na jednym gażniku , a z tego co piszesz Twój ma 2 Jedyne co mogę doradzić , to przejrzeć gażnik od tego cylindra na ktory nie pali , bo prosty wniosek jak w cylindrze sucho , to gażnik nie podaje mieszanki . Piszesz że długo stał więc należy zobaczyć membrany i dyszę główną , bo to najczęściej spotykane niedomagania - powodzenia :ok:

ODPOWIEDZ