VN 1500

radziok16
Miejscowość: Kępno
Motocykl: VN 1500 Classic Fi 01'
VROC: 0

VN 1500

Post autor: radziok16 » pn cze 11, 2012

Witam
Odkąd zakupiłem moto coś stukało w silniku okazało się że to sprzęgło gdy odpale moto prawie nic nie słychac dopiero po wrzuceniu biegu i wyluzowaniu wali niemilosiernie po wcisnieciu sprzegla odglos cichnie.
Byłem u 3 mechanikow kazdy powiedzial mi że to sprzeglo, ze sa wyrobione sprezynki na koszu i samych tych sprezynek nie idzie wymienic jedynie caly nowy kosz (lub uzywany), jeden stwierdzil ze to sie nadaje do wymiany i zrobi mi to dopiero wtedy jak poszukam kosza uzywanego na wymiane, pozostalych dwoch że w vulcanach to normalne i nawet gdybym kupil nowy kosz to po okolo 1tys. km problem sie powtorzy wiec niewarto tego ruszac.

Wy tez tak macie w swoich vn'ach z tym sprzeglem, to normlane zjawisko czy mechaniką poprostu niechce sie tego robic?

Awatar użytkownika
bzq
Miejscowość: strzelce op.
Motocykl: VN15 SE

Post autor: bzq » pn cze 11, 2012

no ja to mam 10 lat starszego VN i nic nie stuka
NIC

Awatar użytkownika
bzq
Miejscowość: strzelce op.
Motocykl: VN15 SE

Post autor: bzq » pn cze 11, 2012

a ile masz nakręcone?
NIC

radziok16
Miejscowość: Kępno
Motocykl: VN 1500 Classic Fi 01'

Post autor: radziok16 » pn cze 11, 2012

jeśli się nie mylę to 40k, jeden mechanik mi to rozebral i potwierdzil ze to te sprezynki sa wyrobione ale sa jeszcze w normie, tylko wedlug mnie to niepowinno tak walic... mam nadzieje ze spotkam jakiegos vulcana na najblizszym zlocie do porownania to chyba bedzie najlepsze wyjscie

Fatman76
Miejscowość: Tarczyn
Motocykl: VN 1500 Custom/KZ 650 Chopper/Dniepr MT11

Post autor: Fatman76 » pn cze 11, 2012

nieee no, takie stukanie jak piszesz to znaczy że coś jest nie tak!! u mnie nic takiego nie ma. A może poprostu sprawdź czy sam kosz jest dobrze dokręcony.
"A kto wódki nie pije jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa bez-ideowcem!!!"

ODPOWIEDZ