Witam. Wniedziele wymieniłem olej filtry itp. Sruba spustu oleju ustapila bez problemów. Ale tu strach się rzucil nam nie. Na gwincie sruby zauwazylem jedno uzwojenie gwintu z bloku silnika . Obawiam się ze sruba nie trzyma jak powinna. I tu pytanie. Jest jakas możliwość naprawy bez wyciągania silnika itp.? Tak domowym sposobem? Można przegwintowac ale jak to zrobić aby szmelc nie dostal się do srodka? Jaki rozmar ma sruba spustowa? Proszę o pomoc
Możesz zaopatrzyć się w śrubę spustową o rozmiar większą, przegwintować i gotowe, a opiłki usunąć magnesem. Poszukaj bo było to już szeroko omawiane na forum
Moze ktos mnie oswiecic czy te sruby spustowe z linkow w pprzednim poscie moga zastapic ori srube? M12X1.5 NA M13X1.5. Prosze o pomoc. Nie chce czegos spierdzielic.
Moj Kawasek to rocznik 1991 A chodzi mi o srube spustowa oleju ta z dolu silnika. Po angielsku Oil Drain Plug Bolt. Siedzi tam M12X1.5. I tu pytanie czy moge zastapic ori srube na M13X1.5 ?
Daj M14x1.5. M13 to za mało.
Oczywiście musisz zaopatrzyć się w gwintowniki M14x1.5 i nagwintować nimi otwór przed wkręceniem nowego korka... Przed gwintowaniem najlepiej rozwiercić otwór wiertłem fi 12.5, bo bez tego może być trudno.