Przerwy w pracy silnika vn1500
Przerwy w pracy silnika vn1500
Witam na dniach zamierzam zakupić Kawasaki VN 1500 se rocznik 93, jednak mam pewne obawy... Motocykl tak jakby miał ciężko odpalić, a w trakcie pracy na wolnych obrotach ma chwilowe przerwy w pracy oraz są odczuwalne delikatne szarpnięcia... Nie mam bladego pojęcia co może mu dolegać i jaki ewentualny dodatkowy koszt by wynosił, do kosztu zakupu, nie jestem także pewny co do samej pracy silnika, ale o tym może później... Dlatego proszę was o Pomoc i fachową poradę... Z góry serdeczne dzięki...
Ave
-
- Miejscowość: Zimnowoda
- Motocykl: Versys 650 /Trajka,Shl M05,WSK 175/WSKi125
- VROC: 0
on jest na gaźnikach ? jeśli tak to może kwestia wyregulowania. I kiedy pali, jeśli w czasie puszczania przycisku rozrusznik jest zatarty trochę i pobiera za duży prąd. wystarczy często przeczyścić wymienić tuleje czy co tam ma. Bąć mogą być takie błahostki jak świece, źle ustawiony zapłon. A jak chodzi na wysokich obrotach? I sprawdzić filtr benzyny może go przytyka
1 Jedź z głową 2 masz dla kogo wrócić 3 motocykl nigdy nie ma pierwszeństwa nawet jeśli ma 4 dobrze się bawić 5 Lepiej wolniej a całym dojechać. Takie moje zasady
-
- Miejscowość: Zimnowoda
- Motocykl: Versys 650 /Trajka,Shl M05,WSK 175/WSKi125
- VROC: 0
Jeżeli też tak to coś z zapłonem albo gaźniki może starzy obroty mu podkręcić. Najlepiej jakby się z drugim podobnym modelem porównało. Może tam jest też czujnik halla i z nim coś. Albo najgłubszy problem akumulator się rozładowuje raz dwa. Też można sprawdzić. Ciezko tak na odległość
1 Jedź z głową 2 masz dla kogo wrócić 3 motocykl nigdy nie ma pierwszeństwa nawet jeśli ma 4 dobrze się bawić 5 Lepiej wolniej a całym dojechać. Takie moje zasady