kawasaki vn 1500 problem z kierunkami!
-
- Miejscowość: Milton Keynes UK
- Motocykl: VN1500 oraz VICTORY HAMMER
- VROC: 0
kawasaki vn 1500 problem z kierunkami!
Witam wszystkich! Mam problem z kierunkami w moim Vulcanie. Objawia sie to w niezwykly sposob. Mianowicie jezdzac po miescie kierunki dzialaja i jest ok, jednak gdy wyjezdzam na autostrade i jade z predkoscia 110 120 na godz. kierunki przestaja sie wlaczac gdy wbije sprzeglo i spadna obroty silnika kierunki znowu dzialaja! A wiec problem pojawia sie gdy silnik pracuje na wysokich obrotach. Moze ktos z was ma pomysl i wiedze co to jest i jak ten problem rozwiazac? Za pomoc z gory dzieki!
DWA KOLA TO WIECEJ NIZ CZTERY!!!
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
-
Dzisiaj zmierze ladowanie i zapodam. Przerywacz zakladalem nowy. Stary padl po przygodzie z aku. Stary przerywacz byl DENSO nowy no name z ebaya uk. A przygoda byla taka ze podczas jazdy do Londynu zjezdzalem z autostrady i ciach moto zgaslo aku wydojony. Kupilem nowy aku stary nie trzymal (a byl nowy wsadzony)i wszystko wrocilo do normy tylko ze padly kierunki zakupilem przerywacz i spoko tylko ze jak pisalem powyzej kierunki fisiuja na wysokich obrotach.
-
A wiec pomiar zrobiony. na aku przepisowe 12v po odpaleniu napiecie sie wachalo od 13.92 v do 14.27v pomiar wykonalem sam a o elektryce to wiem tyle ze centra produkuje baterie. pomiar wykonalem miernikiem digital DT-830B. Dodam ze w poprzednia niedziele walnelem traske jakies 230mil i bylo ok tylko te kierunki fisiowaly. Wiec ladowanie chyba jest poprawne jezeli sie myle to prosze mnie poprawic. Pozdrawiam i prosze o ratunek.
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
Może DIVA ma kierunki podłączone bezpośrednio pod tłoki
DIVA powiem ci, że klina wbiłeś bo racjonalnego wytłumaczenia to nie ma na to co ty opisujesz. Czary, panie czary
EDIT. skoro kupiłeś przerywacz, to może z nim coś jest nie tak. Akurat nie mam pojęcia jak on jest zbudowany elektrycznie/elektronicznie, ale może przy dostawaniu większego napięcia( lub nagrzaniu się ), któryś z elementów elektronicznych przerywa obwód. Przerywacz oryginalny?
Jak robiłeś pomiary na wysokich obrotach, kierunki wtedy równiez przerywały?
DIVA powiem ci, że klina wbiłeś bo racjonalnego wytłumaczenia to nie ma na to co ty opisujesz. Czary, panie czary
EDIT. skoro kupiłeś przerywacz, to może z nim coś jest nie tak. Akurat nie mam pojęcia jak on jest zbudowany elektrycznie/elektronicznie, ale może przy dostawaniu większego napięcia( lub nagrzaniu się ), któryś z elementów elektronicznych przerywa obwód. Przerywacz oryginalny?
Jak robiłeś pomiary na wysokich obrotach, kierunki wtedy równiez przerywały?
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
sprawdź dokładnie wszystkie wtyczki, może nie masuje gdzieś i jak masz dużą prędkość jest więcej drgań, i nie styka, jak masz małe obroty to styka. Ja ostatnio w pasacie b4 naprawiałem żonusi, nie miała kierunków przy hamowaniu jak włączyło się stop - no i po puszczeniu stopu też już nie było. Okazało się, że jedna wsuwka przy tylnej lampie jest nadpalona, po przeczyszczeniu wróciło wszystko do normy.
- Jurek
- Miejscowość: Sulejówek
- Motocykl: VN 800 classic "Samuraj"
- VROC: 35044
Mnie się wydaje, że to wina przerywacza. Kupiłeś nowy, jakiś może nie do końca sprawny.
Jak możesz podmień na inny dla sprawdzenia. Jak będzie dobrze to wiadomo, że przerywacz. Jak nic się nie zmieni to problem zostaje nadal do dyskusji.
Jak możesz podmień na inny dla sprawdzenia. Jak będzie dobrze to wiadomo, że przerywacz. Jak nic się nie zmieni to problem zostaje nadal do dyskusji.
Jurek
VROC#35044
VROC#35044