Witam wszystkich mam problem z swoim motorem, a dokładniej coś nagle w czasie jazdy zaczeło mi stukać coś w silniku i nie wiem co to może być (mam wiele teorii, a jeszcze więcej jak rozmawiałem z mechanikami w kilku serwisach a do tego usłyszałem ceny od 1000zl do 5000zl i nowy silnik + części) , dźwięk wydobywa się z przodu; motor odpala bez żadnego ale a odpaliłem go tylko 2 razy i nagrałem ten dźwięk a oto link https://www.youtube.com/watch?v=U1O8L4J6-I8 Może ktoś sie spotkał z takim przypadkiem lub ma jakiś pomysł bedę wdzięczny.
Pozdrawiam
Problem z silnikiem w VN1600 MS 2004r.
Witaj! Na dobry początek to sprawdź napinacze łańcucha rozrządu nie trzeba wyciągać silnika tyle że później musisz je we właściwy sposób zamontować?! Wsłuchaj się gdzie najgłośniej tłucze potem silnik z ramy i sprawdzić dekompresatory może się rozleciał? Zresztą jak pozdejmujesz pokrywy zaworów to będziesz miał jakiś wgląd do silnika. Powodzenia! ps. nie odpalaj niepotrzebnie bo może się coś na dobre urwać...ja przerabiałem u siebie podobne tematy możesz poczytać moje posty i rady kolegów z forum..