Wydechy od Kalińskiego do Nomada Ktoś cos podpowie?
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Aaaaa.... To rozumiem Siemianowice... Fakt, Darek miał Kalińskiego w 900.Ando pisze:Moje wydechy nie są od Kalińskiego , tylko z MG Motors . Chłopcy naprawdę robią cuda -głównie w samochodach marki min. PORSCHE itp . Domel też basował swoje wydechy w FJR -ce , ale jeszcze u kogoś innego i jest odlot / niesamowity /. Tylko najgorzej z terminami w MG .
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
-
- Miejscowość: Warszawa/Płock
- Motocykl: Vulcan vn 1600 Nomad
- VROC: 0
Wreszcie nagrałęm i wrzucam linka z nagraniem Kalińskiego na swoim moto Niestety nie jest to ten dzwięk jak na żywo ale może komuś pomoże w wyborze
https://www.youtube.com/watch?v=-pZ3Kvw ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=-pZ3Kvw ... e=youtu.be
Wymiana układu wydechowego.
Panowie,
Mam Nomada 1600 i mam dość tych fabrycznych wydechów. Zamówiłem u Kalińskiego cały układ wydechowy i mam zamiar jechać w przyszłym tygodniu go założyć. Mają zdemontować stary i zamontować nowy. Oczywiście pucha wypada. Jak myślicie czy wymiana układu nie wpłynie na silnik czy może wtryski ?
Mam Nomada 1600 i mam dość tych fabrycznych wydechów. Zamówiłem u Kalińskiego cały układ wydechowy i mam zamiar jechać w przyszłym tygodniu go założyć. Mają zdemontować stary i zamontować nowy. Oczywiście pucha wypada. Jak myślicie czy wymiana układu nie wpłynie na silnik czy może wtryski ?
Re: Wydechy od Kalińskiego do Nomada Ktoś cos podpowie?
Siema. Zamontowałem i ja Kaliny w swoim Nomadzie 1600, ale jestem mocno zawiedziony. Dźwięk jest prawie identyczny z seryjnymi i to bez zamontowanych dbkilerów. Tłumiki mam zamontowane do puszki tłumika środkowego, czy wywalenie puchy i wstawienie wbto miejsce kolanek coś poprawi?
Dodam, że mierzyłem chałupniczą metodą głośność, trzymając telefon w tym samym miejscu przez całą operację wymiany i wynik jest około 0.5db... mniej, przy Kalinach.
Pozdrawiam.
Dodam, że mierzyłem chałupniczą metodą głośność, trzymając telefon w tym samym miejscu przez całą operację wymiany i wynik jest około 0.5db... mniej, przy Kalinach.
Pozdrawiam.
Puchę to w pierwszej kolejności wyrzucam !
Wieczny optymista
Był-ła .Komar ,WSK 3 jka i 4 rka ,MZ Tropik /Jawa 350 ,Suzuki vz 800 ,Kawasaki 550 ,Nomad 1600.H-D Electra 1700,Yamaha Stratoliner 1900.Lokomotywa vn 2000, jest znów Kawasaki Nomad 1600 .
Był-ła .Komar ,WSK 3 jka i 4 rka ,MZ Tropik /Jawa 350 ,Suzuki vz 800 ,Kawasaki 550 ,Nomad 1600.H-D Electra 1700,Yamaha Stratoliner 1900.Lokomotywa vn 2000, jest znów Kawasaki Nomad 1600 .
Rury w miejsce puchy już zamówione, może jeszcze przed końcem sezonu zdążę je założyć :-)
no Panowie Koledzy, wywaliłem tą puchę i założyłem rury przelotowe. Jest MOC! Bez dbkillerów osobiście dla mnie jest za głośno - jak wystartowałem na podwórku to myślałem, że mi szyby w okien wylecą :-) Założyłem krótkie dbkillery i wówczas dźwięk jest miodzio. Dokładnie taki o jaki mi chodziło. Dużo basu i takie charakterystyczne "kasłanie" jak w Cobrach slashcut. Coś pięknego.
Tylko niestety spasowanie tych rurek nie było zbyt dokładne, musiałem niektóre elementy delikatnie naginać, mam nadzieję, że nie odbije się to na trwałości całego układu wydechowego.
Tylko niestety spasowanie tych rurek nie było zbyt dokładne, musiałem niektóre elementy delikatnie naginać, mam nadzieję, że nie odbije się to na trwałości całego układu wydechowego.
Wieczny optymista
jak dasz rade i znajdziesz czas to możne nagraj i wrzuć ?
Próbowałem nagrywać, ale bez profesjonalnego sprzętu (a przynajmniej mikrofonu) słychać 20% tego co w rzeczywistości. Nie ma sensu, szkoda psuć dobre wrażenie :-)
Odnośnie spasowania elementów - napisałem maila do Kalińskiego i zaproponowali mi, abym przesłał do nich puchę to dorobią idealnie tak jak jest w oryginale - pełen profesjonalizm. Czekam z tym jednak do końca sezonu, bo szkoda tych ostatnich ładnych dni.
Odnośnie spasowania elementów - napisałem maila do Kalińskiego i zaproponowali mi, abym przesłał do nich puchę to dorobią idealnie tak jak jest w oryginale - pełen profesjonalizm. Czekam z tym jednak do końca sezonu, bo szkoda tych ostatnich ładnych dni.
wiem o czym piszesz bo próbowałem nagrać swój nowy wydech (v&h bigshoots) i efekt na nagraniu dokładnie taki jak napisałeś - 20% z realnego dźwięku :/