Opona SHINKO, znacie?
-
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: vulcan 1600 Classic/ teraz n 2000
- VROC: 0
Opona SHINKO, znacie?
Witam, jak w temacie, znacie? Jakieś opinie? Na necie są różne
Nigdy nie jest za późno.
Ja mam obecnie maxxisy. Powiem tak, że na suchym ładnie trzymają nawet jak są jeszcze niedogrzane jeżdżę niezbyt szybko tak do 120 km/h. Nie lubią białych linii. W deszczu jeździ się znacznie wolniej i nie przesadzam w zakrętach więc ciężko powiedzieć czy trzymają. Jakoś nie miałem odwagi próbować a jeździmy we dwójkę więc obciążenie jest dość spore motocykla. W sumie łączna masa to coś ok 370kg....
Ostatnio zmieniony wt lis 14, 2017 przez robdk, łącznie zmieniany 1 raz.
POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
http://www.moto-opinie.info/?action=sho ... duktu=7454 tak to sem jamymlon pisze:a opony maxxis?
-
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: vulcan 1600 Classic/ teraz n 2000
mam dylemat, bo schinko są same z 2016 roku, dlaczego? nie wiem. Mówią, że za dużo ich sprowadzili Maxximy cóż, szybko się zuzywają patrząc na opinie. Budzęt mam okrojony. Prawdopodobnie będzie zakup na dwie tury Bridgestone
Ostatnio zmieniony wt lis 14, 2017 przez Mymlon, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie jest za późno.
No ja na maxxisach już mam nabite 15000km i jak na razie nie widzę znacznego zużycia czy to przodu czy tyłu. Dodam, że akurat te opony pompuję tak 20% więcej niż przewiduje producent. Dużo lepiej wtedy motocykl reaguje a co za tym idzie lepsze czucie.
POZDR robdk