Vaquero tylne zawieszenie
- Krzyszttof
- Miejscowość: Polska Prawie Centralna
- Motocykl: Vulcan Vaquero
- VROC: 0
Vaquero tylne zawieszenie
Cześć, ostatnio pokombinowałem z amortyzatorami z tyłu i ni groma nie mogę dojść do ładu z odpowiednim ustawieniem. Aktualnie mam ustawione na I i 2 bary powietrza.
Powiedzcie mi proszę w którą stronę trzeba kręcić pokrętło twardo miękko i jakie ciśnienie powinno być nabite, jakiś wzór obliczeniowy czy tabela z wytycznymi.
Wakgi podróżujących: 85kg + 60kg, bez bagaży.
Powiedzcie mi proszę w którą stronę trzeba kręcić pokrętło twardo miękko i jakie ciśnienie powinno być nabite, jakiś wzór obliczeniowy czy tabela z wytycznymi.
Wakgi podróżujących: 85kg + 60kg, bez bagaży.
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
U mnie ok. 2 bary i III albo IIII przy podobnym do Waszego zestawie (tylko proporcje nieco inne)
Tyle, że ja mam dużo większy przebieg, więc mogą być po prostu wytrzęsione już...
Tyle, że ja mam dużo większy przebieg, więc mogą być po prostu wytrzęsione już...
Ostatnio zmieniony pt sie 31, 2018 przez Skrobel, łącznie zmieniany 1 raz.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
Re: Vaquero tylne zawieszenie
a jak mogę obniżyć zawieszenie? siedząc nogę mam na podbiciu, a jednak chciałbym żeby cała stopa była na ziemi
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
Cytuję: "siedząc nogę mam na podbiciu" - na jakim podbiciu?
A ile kolega ma wzrostu?
A ile kolega ma wzrostu?
Tex66
172 cm. śródstopiu
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
VN 2000 ma siodło na wysokości 68-69 cm i użytkownicy o wzroście 180 i więcej do których się zaliczam bez problemu sięgają do ziemi obiema stopami siedząc na moto.
Przeczytałem gdzieś, że Vaquero ma siodło na wysokości 73 cm więc różnica w wysokości jest 4-5 cm no i te 8 cm różnicy w wzroście daje 12-13 cm, więc raczej ciężko będzie obniżyć zawieszenie o minimum 10 cm żeby było całkiem komfortowo jakbyś chciał. Ale skoro masz śródstopie na ziemi to wystarczy może 5-7 cm. Tu muszą wypowiedzieć się bardziej doświadczeni i fachowcy od VN 1700.
Pozdrawiam
Przeczytałem gdzieś, że Vaquero ma siodło na wysokości 73 cm więc różnica w wysokości jest 4-5 cm no i te 8 cm różnicy w wzroście daje 12-13 cm, więc raczej ciężko będzie obniżyć zawieszenie o minimum 10 cm żeby było całkiem komfortowo jakbyś chciał. Ale skoro masz śródstopie na ziemi to wystarczy może 5-7 cm. Tu muszą wypowiedzieć się bardziej doświadczeni i fachowcy od VN 1700.
Pozdrawiam
Tex66