Wkład LED do lampy głównej
Wkład LED do lampy głównej
Takie pytanie czy ktoś już wałkował temat. Chciałbym w lampie wymienić cały wkład na LED. W harnasiach wybór jest spory, ale do Vna jakoś ciężko.
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
- VROC: 0
Re: Wkład LED do lampy głównej
O którą lampę główną ci chodzi? Przód czy tył?
Nie ma potrzeby wymieniać CAŁEGO wkładu. Wymienia się tylko żarówki na ledy. Ale jeżeli przednią to kicha bo nie ma żarówek ledowych z homologacją jako oświetlenie drogowe i długie.
Na przeglądzie nie przejdzie a i w razie głupiej rutynowej kontroli można stracić / mieć zablokowany dowód.
Nie ma potrzeby wymieniać CAŁEGO wkładu. Wymienia się tylko żarówki na ledy. Ale jeżeli przednią to kicha bo nie ma żarówek ledowych z homologacją jako oświetlenie drogowe i długie.
Na przeglądzie nie przejdzie a i w razie głupiej rutynowej kontroli można stracić / mieć zablokowany dowód.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
Chodzi o przód i raczej myślałem o wsadzeniu całego wkładu. zostaje obudowa, a cały środek gotowy wkład LED. W HD często stosowane i sporo rożnych wersji. lampy
- Wielebny Bolo
No ale PO CO???
Na brak mocy alternatora nie można narzekać. Chyba że obwiesiłeś swoje Żelastwo jak choinkę kilogramami ledów, biorąc przykład z Goldwigowców . Jakość oświetlenia w dzień i w nocy oryginalnej lampy jest dosyć dobra, na pewno nie gorsza od tych HDhowskich wariantów. Czy to wygląda lepiej czy gorzej rzecz gustu.
Chyba że według starej jak świat dewizy, że:... dla towarzystwa cygan dał się powiesić.... no to wieszaj się kolego . Twoja kasa.
PS.
To taka pragmatyczna uwaga Starszego Pana, pragnącego zaoszczędzić zbędnych wydatków "młodym rozpalonym głową".
Na brak mocy alternatora nie można narzekać. Chyba że obwiesiłeś swoje Żelastwo jak choinkę kilogramami ledów, biorąc przykład z Goldwigowców . Jakość oświetlenia w dzień i w nocy oryginalnej lampy jest dosyć dobra, na pewno nie gorsza od tych HDhowskich wariantów. Czy to wygląda lepiej czy gorzej rzecz gustu.
Chyba że według starej jak świat dewizy, że:... dla towarzystwa cygan dał się powiesić.... no to wieszaj się kolego . Twoja kasa.
PS.
To taka pragmatyczna uwaga Starszego Pana, pragnącego zaoszczędzić zbędnych wydatków "młodym rozpalonym głową".
Wielebny tylko tyci młodszy od Ciebie jestem , a ze sporo śmigam po ciemku i przez kilka lat przyzwyczaiłem się do białego światła to pytam.
Poprzestanę chyba jednak na żarówce LED to mi wystarczy.
Czy my się nie znamy z Intruzowni
Poprzestanę chyba jednak na żarówce LED to mi wystarczy.
Czy my się nie znamy z Intruzowni
- Wielebny Bolo
Bardzo możliwe.
Miałem Intrudera Grubasa VL1500
Miałem Intrudera Grubasa VL1500
I też mówiłeś na grubasa Parowóz. hehehe świat jest mały. Grubasy miałem 2 VL1500 w latach 2005-2010 i C90 2010 - 2013. Pozdrawiam Cię .
- Wielebny Bolo
Bo ja jak Wiedźmin, który miał wszystkie konie Płotki to ja mam Parowozy.
- Krzyszttof
- Miejscowość: Polska Prawie Centralna
- Motocykl: Vulcan Vaquero
Waldas7 da radę, ale zabawy jest co niemiara.
Wstawiłem żarówkę LED taką za 200 zł para (drugą kolega zainstalował) Jesteśmy widoczni naprawdę z daleka. W nocy daje radę. Nie oślepiamy innych
Jednak najważniejsze widać nas, a bezpieczeństwo najważniejsze.
Jednak najważniejsze widać nas, a bezpieczeństwo najważniejsze.
- Daromuz
- Miejscowość: Płock
- Motocykl: Kawasaki VN1700 Voyager
Koledzy a pro po ledów. Ma ktoś może wypróbowaną jakąś konkretną żarówkę led. Nie chcę montować wkładu, zapodał bym jakąś dobrze świecącą żarówkę led H4.
Pytam o sprawdzoną, bo miałem kiedyś leda, ale świecił wszędzie tylko nie na drogę .
W necie jest tego od metra... nie wiadomo co kupić?
Jeśli macie coś wypróbowanego podrzućcie model, może link do zakupu?
p.s. Naturalnie wiem, że ledy nie mają homologacji ;-)
Pytam o sprawdzoną, bo miałem kiedyś leda, ale świecił wszędzie tylko nie na drogę .
W necie jest tego od metra... nie wiadomo co kupić?
Jeśli macie coś wypróbowanego podrzućcie model, może link do zakupu?
p.s. Naturalnie wiem, że ledy nie mają homologacji ;-)
- Przemo
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 2000 Classic '06
- VROC: 37109
Ostatnio na stacji diagnostycznej dowiedziałem się od diagnosty, że jest już kilka ledów na rynku ze stosowną homologacją. Tak więc może kwestia poszukania tych z homologacją, a te pewnie nie świecą tam gdzie nie trzeba
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454