Czołem,
Jestem nowym posiadaczem Voyagera i jako laik mam pytanie. Mój motocykl w okolicach 80-90 km/h wydaje z siebie jednostajny i miarowy głośny gwizd/wizg nie wiem jak to nazwać i trudno też podczas jazdy zdiagnozować czy wydobywa się on z przodu czy z tyłu motocykla. Dźwięk narasta gdzieś tak od prędkości 70-80 km/h ale powyżej 100-110 km/h staje się niesłyszalny bo pęd powietrza i praca silnika go zagłusza. Czy to może być problem z naciągiem pasa napędowego jak ktoś tu wcześniej wspominał czy może coś innego? Kilka tygodni temu wymienione miał wszystkie płyny, filtr powietrza oraz olej więc tu problemu raczej nie ma.
Pozdrawiam!!
VN 1700 Voyager "głośny" problem
VN 1700 Voyager "głośny" problem
Ride... just ride.
Re: VN 1700 Voyager "głośny" problem
oczywiście ciężko o takie zdalne diagnozy, ale:
- jak najbardziej pas może gwizdać/piszczeć - do sprawdzenia naciąg ( u mnie tez czasami pisknie przy ok 70-80)
- może łożyska?
- może jakaś nieszczelność?
zacznij od pasa.
- jak najbardziej pas może gwizdać/piszczeć - do sprawdzenia naciąg ( u mnie tez czasami pisknie przy ok 70-80)
- może łożyska?
- może jakaś nieszczelność?
zacznij od pasa.
VN900>VN2000