VN 1700 hałaśliwa skrzynia biegów
VN 1700 hałaśliwa skrzynia biegów
Witam,
Moje pytanie kieruję do wszystkich posiadaczy VN 1700, a mianowicie w mojej VN'ce zmianie biegów w górę towarzyszy „straszliwy hałas”, w szczególności z 1 na 2 – horror!!!
Czy ktoś z Was też tak ma/miał?
ew. co robię nie tak?
Z góry dziękuję za Wasze opinie i pozdrawiam.
Moje pytanie kieruję do wszystkich posiadaczy VN 1700, a mianowicie w mojej VN'ce zmianie biegów w górę towarzyszy „straszliwy hałas”, w szczególności z 1 na 2 – horror!!!
Czy ktoś z Was też tak ma/miał?
ew. co robię nie tak?
Z góry dziękuję za Wasze opinie i pozdrawiam.
- Remo
- Miejscowość: Kujawy/Mazowsze
- Motocykl: VN 1700 Classic Tourer
- VROC: 22969
Standard. Z to na takie jeb...e wszyscy odskakują na boki. Więc spokojnie zapinaj o do przodu i
"Nie ma takiego okrucieństwa ani niesprawiedliwości jakich nie dopuściłby się rząd z chwilą gdy zabraknie mu pieniędzy". Alexis de Tocqueville
"Niczyje zdrowie, wolność ani mienie nie są bezpieczne, kiedy obraduje parlament" Mark Twain
"Najlepszym argumentem przeciwko demokracji jest kilkuminutowa rozmowa z potencjalnym wyborcą" Winston Churchill
Keep calm - I'm from Poland.
www.wypozycz-auto.com.pl
www.detektywi-prawnicy.pl
"Niczyje zdrowie, wolność ani mienie nie są bezpieczne, kiedy obraduje parlament" Mark Twain
"Najlepszym argumentem przeciwko demokracji jest kilkuminutowa rozmowa z potencjalnym wyborcą" Winston Churchill
Keep calm - I'm from Poland.
www.wypozycz-auto.com.pl
www.detektywi-prawnicy.pl
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Cenię sobie fakt, że w moim japońcu w górę i w dół (z wyj. jedynki) wchodzą cicho i bez problemów.
jak ostatnio w Przasnyszu stałem obok 1700 wożącej dzieciaki to byłem przekonany, że zaraz skrzynia wyskoczy. A potem zrozumiałem, że taki jej urok
jak ostatnio w Przasnyszu stałem obok 1700 wożącej dzieciaki to byłem przekonany, że zaraz skrzynia wyskoczy. A potem zrozumiałem, że taki jej urok
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
-
- Miejscowość: Zawiercie
- Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
- VROC: 35092
Kolega ma suzuki B-king i gdyby nie wyświetlacz to by człowiek nie wiedział, że wrzucił czy zmienił bieg (skok dźwigni i opór minimalny-dosłownie masełko!). Nie ukrywam, że jak cały dzionek na nim jeździłem to po przesiadce na swojego Vulcana myślałem, że mi szczęka pęknie tak mocno zaciskałem zęby przy każdej zmianie biegu. Taki urok Vulcana
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R
-
- Miejscowość: okolice Poznania
- Motocykl: vulcan 1700 classic
- VROC: 0
Witam, potwierdzam to , co napisali koledzy tym bardziej, że mój VN niewielki przebieg. Zauważyłem też , że niewielkie ale jednak róznice w hałaśliwości działania skrzyni zależą od stosowanego oleju.Ja jeżdżę na Motul"u.Nie jest też odkryciem , że na zimnym oleju skrzynia pracuje ciszej a to potwierdza tylko ,że nie jest wadliwa.
Ja mam inne pytanie odnośnie pracy skrzyni.
U mnie przełączanie biegów nie odbywa się jakoś bardzo głośno ale ciekawi mnie dźwięk podczas jazdy.
Poza dźwiękiem z wydechu słychać w.pewnym zakresie obrotów dźwięki podobne do pogwizdywania takie jak na tym filmiku https://youtu.be/h6MRSm71s1s. Kamera jest koło silnika i tutaj wyraźnie słychać pracę silnika i mniej więcej brzmi to jak u mnie.
Czy to normalne?
U mnie przełączanie biegów nie odbywa się jakoś bardzo głośno ale ciekawi mnie dźwięk podczas jazdy.
Poza dźwiękiem z wydechu słychać w.pewnym zakresie obrotów dźwięki podobne do pogwizdywania takie jak na tym filmiku https://youtu.be/h6MRSm71s1s. Kamera jest koło silnika i tutaj wyraźnie słychać pracę silnika i mniej więcej brzmi to jak u mnie.
Czy to normalne?
Z powyzszego linku trzeba usunąć kropke.
Tu znalazłem jeszcze. Kamera jest wyżej ale też to słychać np w momencie 6:17
https://youtu.be/i-KRGz6h8JY
Tu znalazłem jeszcze. Kamera jest wyżej ale też to słychać np w momencie 6:17
https://youtu.be/i-KRGz6h8JY