Zalegają mi oryginalne kominy (lekko uszkodzone, wkłady całe),
w związku z tym iż nie ma chętnego na zakup, postanowiłem trochę poeksperymentować.
Czy macie jakieś pomysły - a może ktoś już coś takiego robił - na zmianę brzmienia,
zwiększenie głośności, a może całkiem usunąć "wnętrzności"?
Modyfikacja oryg. kominów na głośniejsze - jakieś pomysły?
- Jandy
- Miejscowość: Wałbrzych/Strzegom
- Motocykl: V2N Classic
- VROC: 35624
Modyfikacja oryg. kominów na głośniejsze - jakieś pomysły?
Tylko motocyklista wie, dlaczego pies jadąc samochodem wystawia głowę przez okno.
VROC #35624
VROC #35624
Polecam trochę lektury z ogólnodostępnej biblioteki google
Wpisz hasło np "vn 2000 muffler (exhaust) mod" i można czytać przez dłuższą chwilę, włącznie z instrukcjami typu krok-po-kroku. Spotkałem różne opinie i poziom zadowolenia (lub nie-) w zależności od tego czego spodziewał się właściciel VNa.
Dużo info odnośnie modyfikacji oraz zakładania różnych innych układów wydechowych można znaleźć na "kawasakimotorcycle.org/forum".
Większość fajnie wyglądających rurek potrafi nieco przytłumić moc moto.
Poniżej ciekawy wątek:
http://www.kawasakimotorcycle.org/forum ... haust.html
Generalnie jednak oryginalne wydechy do 2ki - oprócz tego, że nie są głośne - naprawdę dają radę jeśli chodzi o moc.
Wpisz hasło np "vn 2000 muffler (exhaust) mod" i można czytać przez dłuższą chwilę, włącznie z instrukcjami typu krok-po-kroku. Spotkałem różne opinie i poziom zadowolenia (lub nie-) w zależności od tego czego spodziewał się właściciel VNa.
Dużo info odnośnie modyfikacji oraz zakładania różnych innych układów wydechowych można znaleźć na "kawasakimotorcycle.org/forum".
Większość fajnie wyglądających rurek potrafi nieco przytłumić moc moto.
Poniżej ciekawy wątek:
http://www.kawasakimotorcycle.org/forum ... haust.html
Generalnie jednak oryginalne wydechy do 2ki - oprócz tego, że nie są głośne - naprawdę dają radę jeśli chodzi o moc.
- Jandy
- Miejscowość: Wałbrzych/Strzegom
- Motocykl: V2N Classic
- VROC: 35624
To co w necie już przeglądałem wcześniej, faktycznie pomysłów sporo.
Nie mam zastrzeżeń co do oryginalnych kominów, ale skoro drugie leżą to można trochę poeksperymentować.
Najlepiej byłoby usłyszeć jakąś modyfikację na żywo.
Poza tym można "wypruć" wszystko, albo rozwiercić na maxa i jak będzie za głośno to nic więcej nie zrobię.
Może ktoś modyfikował swoje oryginalne?
Nie mam zastrzeżeń co do oryginalnych kominów, ale skoro drugie leżą to można trochę poeksperymentować.
Najlepiej byłoby usłyszeć jakąś modyfikację na żywo.
Poza tym można "wypruć" wszystko, albo rozwiercić na maxa i jak będzie za głośno to nic więcej nie zrobię.
Może ktoś modyfikował swoje oryginalne?
Tylko motocyklista wie, dlaczego pies jadąc samochodem wystawia głowę przez okno.
VROC #35624
VROC #35624