Kalinski tlumiki Vn 2000
Kalinski tlumiki Vn 2000
Witam,
Czy ktoś ma zamontowane tłumiki firmy Kaliński w swojej 2'ce?? Jeśli tak to czy może się podzielić wrażeniami i może dodać krótki film, aby przybliżyć dźwięk?
Zastanawiam się nad wymianą oryginalnych tłumików na akcesoryjne, ale nie chce wykładać 3000 na Vance& Hines.
Czy ktoś ma zamontowane tłumiki firmy Kaliński w swojej 2'ce?? Jeśli tak to czy może się podzielić wrażeniami i może dodać krótki film, aby przybliżyć dźwięk?
Zastanawiam się nad wymianą oryginalnych tłumików na akcesoryjne, ale nie chce wykładać 3000 na Vance& Hines.
Polecam i ja
Jak będziesz składał zamówienie, dokładnie określ co chcesz, tzn jak mają wyglądać - "okuwaliśmy" dwie dwójki w KALINĘ i w obu przypadkach jaja były przy zamówieniu, a raczej przy tym co było w przesyłce (czekaliśmy na wydech po 4 tygodnie)
Produkt o Kalińskiego pierwsza klasa, jakość super, moc również.
Jak będziesz składał zamówienie, dokładnie określ co chcesz, tzn jak mają wyglądać - "okuwaliśmy" dwie dwójki w KALINĘ i w obu przypadkach jaja były przy zamówieniu, a raczej przy tym co było w przesyłce (czekaliśmy na wydech po 4 tygodnie)
Produkt o Kalińskiego pierwsza klasa, jakość super, moc również.
Zakładałem Kalińskiego do 900 i powiem tak-dżwięk i wygląd super natomiast jakość spawów masakra=mechanicy któży mi je zakładali śmiali się że spawacz musiał to spawać bez maski-nasmarkane.Poza tym nie mają homologacji i jak trafisz na upierdliwego policmajstra to może być różnie nie mówiąc już o wyjeżdzie za granicę.W dłuższych trasach robi się jednak trochę głośno-wybór należy do Ciebie-przemyśl decyzję.Powodzenia Dodam jeszcze że jeżdziłem z założonymi db-kilerami też od Kalińskiego.
-
- Miejscowość: Mosina
- Motocykl: Vulcan VN2000C ,,Bandzior,,
- VROC: 35561
Kolego Fatboy dla większości z nas czym głośniej tym lepiej
Mam kalinę od roku . Napierdalają jak schodzi z obrotów a mocherom zrywa berety
Kupuj kolego w ciemno !
Kilerów masz kilka typów a jak ci nie przypasują to dorobią ci dokładnie do upodobań.
Chrom 1 klasa wykonanie także.
Ja akurat mam typ całościowy z zawiniętym końcem i żeby nie to że pykają ku dołowi a nie na bok to byś od org. nie odróżnił.POLECAM
Mam kalinę od roku . Napierdalają jak schodzi z obrotów a mocherom zrywa berety
Kupuj kolego w ciemno !
Kilerów masz kilka typów a jak ci nie przypasują to dorobią ci dokładnie do upodobań.
Chrom 1 klasa wykonanie także.
Ja akurat mam typ całościowy z zawiniętym końcem i żeby nie to że pykają ku dołowi a nie na bok to byś od org. nie odróżnił.POLECAM
--
Ja polecam tłumiki akcesoryjne renomowanych firm ( Hard Krome, Cobra, V&H )
Lepiej ciut dołożyć i mieć coś fajnego, tym bardziej że na ebayu czy allegro można czasem wyrwać w dobrej cenie.
Problemy z głośnością można mieć u nas i za granicą na każdym wydechu. Homologacji akcesoryjne tłumiki zwykle nie mają i jest to norma.
Lepiej ciut dołożyć i mieć coś fajnego, tym bardziej że na ebayu czy allegro można czasem wyrwać w dobrej cenie.
Problemy z głośnością można mieć u nas i za granicą na każdym wydechu. Homologacji akcesoryjne tłumiki zwykle nie mają i jest to norma.
Umówiłem się jutro na przymiarkę nowych kominów w firmie Kaliński.
Tak mnie teraz naszła wątpliwość jako, że hypercharger i power commander w następnej kolejności będą montowane, czy moto będzie chodziło bez strojenia map? Chodzi mi o nierówną pracę, strzały ( to akurat fajna sprawa), spadek mocy?
Zależy mi, żeby przelatać sezon i cieszyć się dzwiękiem nowych kominów
Dzięki za odpowiedzi...
Tak mnie teraz naszła wątpliwość jako, że hypercharger i power commander w następnej kolejności będą montowane, czy moto będzie chodziło bez strojenia map? Chodzi mi o nierówną pracę, strzały ( to akurat fajna sprawa), spadek mocy?
Zależy mi, żeby przelatać sezon i cieszyć się dzwiękiem nowych kominów
Dzięki za odpowiedzi...
-
Na to pytanie akurat nikt tak na prawdę ci nie odpowie. Ja mam kaliny i hypera i żadnego spadku nie odnotowałem a czkawkę to one mają i to dużą.
U każdego z nas silnik pracuje nieco inaczej . Praktycznie nie ma dwóch takich samych dwójek. Moim zdaniem nie przejmuj się zbytnio tylko montuj i niech moherom berety zrywa
U każdego z nas silnik pracuje nieco inaczej . Praktycznie nie ma dwóch takich samych dwójek. Moim zdaniem nie przejmuj się zbytnio tylko montuj i niech moherom berety zrywa
--
Witam po dłuższej przerwie, Kaliny zamontowane, dźwięk znacząco się poprawił, jest ładny i basowy, a przy wyprzedzaniu gdzy dzwięk się odbija to czapki z głów zwala. Jako, że odczułem spadek mocy, dziś zamontowałem filterek K&N http://www.vulcaneria.pl/images/smiles/icon_twisted.gif ( oczywiście zakupiony u Zeusa). Ku mojemu zdziwieniu oryginalny filtr powietrza, który był wymieniony na początku sezonu był czarny i oklejony sadzą.
Czy wasze moto też tak ma, czy jest to spowodowane pustym wydechem?
Dodam tylko, że moto ma tylko 16 tys mil przebiegu, zauważyłem także, że tłumiki też są lekko okopcone, ale tak samo było przy oryginałach....
Co o tym wszystkim sądzicie?
P.S narazie przejechałem sie tylko kawałek po zamontowaniu filterka, ale wydaje się o wiele żwawszy, a może to jazda bez kasku .....
Czy wasze moto też tak ma, czy jest to spowodowane pustym wydechem?
Dodam tylko, że moto ma tylko 16 tys mil przebiegu, zauważyłem także, że tłumiki też są lekko okopcone, ale tak samo było przy oryginałach....
Co o tym wszystkim sądzicie?
P.S narazie przejechałem sie tylko kawałek po zamontowaniu filterka, ale wydaje się o wiele żwawszy, a może to jazda bez kasku .....
-
Kopcenie zależy tak mi się przynajmniej wydaje od jakości paliwa. Zrób proszę eksperyment i zatankuj do pełna 98 na dobrej stacji. Kopcenia prawie nie będzie a tylko trochę siwego nalotu. Druga przyczyna jest taka że te nowe kominy muszą się trochę wygrzać .
Co do filtra to KN dostarcza 500litrów więcej powietrza więc i moc musi troszkę urosnąć!
Fajnie że się zdecydowałeś. Ten motocykl na seryjnym wydechu to hm.. taki większy komar jest
Co do filtra to KN dostarcza 500litrów więcej powietrza więc i moc musi troszkę urosnąć!
Fajnie że się zdecydowałeś. Ten motocykl na seryjnym wydechu to hm.. taki większy komar jest
--