Kalinski tlumiki Vn 2000

Awatar użytkownika
Przywa
Miejscowość: Lublin
Motocykl: kawasaki VN2000
VROC: 36529

Post autor: Przywa » pn gru 15, 2014

teraz moja dwoja w garazu na stojaku, walnięcie będzie inne niż na zewnątrz, ale postaram ci nagrać w tym tygodniu :)

maniaq
Miejscowość: tuchów
Motocykl: vn 2000
VROC: 0

Post autor: maniaq » pn gru 15, 2014

Przywa, dzieki serdeczne :) czekam z niercierpliwością :piwa:

Awatar użytkownika
Przywa

Post autor: Przywa » sob gru 20, 2014

http://m.youtube.com/watch?v=kfXJ1qQZvME
Mam nadzieję że co słychać :)

Grześ
Miejscowość: Mosina
Motocykl: Vulcan VN2000C ,,Bandzior,,
VROC: 35561

Post autor: Grześ » sob gru 20, 2014

Masz wysokie ustawione obroty bardzo. Ale gadają hm... Jak Powinny :ok: ;) :yeee:
--

Awatar użytkownika
mirad
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: VN 2000 Classic
VROC: 32433

Post autor: mirad » sob gru 20, 2014

Grześ pisze:Masz wysokie ustawione obroty bardzo. Ale gadają hm... Jak Powinny :ok: ;) :yeee:
Zimny tak szybko dyszy, musi mieć trochę czasu na rozgrzanie się.
Lepiej słychać na otwartej przestrzeni, ale podkręcenie obrotów daje czadu.
Do zapasowych żarówek dorzuciłeś coś od bólu głowy? :mrgreen:

:yeee:
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !

maniaq
Miejscowość: tuchów
Motocykl: vn 2000

Post autor: maniaq » pn gru 22, 2014

Przywa, dzięki serdeczne za filmiki :) dzwięk faktycznie ładny, chyba zrobie sobie prezent pod choinke w postaci nowych kalinów :antlers:

Awatar użytkownika
Telek86
Miejscowość: Piła
Motocykl: VN 2000 LT

Post autor: Telek86 » pn gru 22, 2014

Z mojej strony mogę dodać, że na wolnych obrotach slychać gruby basowy dzwięk. Przy wyższych obrotach i wyprzedzaniu, gdy dźwięk odbija się od innych aut robi się głośno. Chociaż mojemu pasażerowi się to bardzo podoba. Jak dla mnie troszke mi brakuje kelkotu jak w Cobrach, ale tam jest goła rura, która przy wyższych obrotach zmienia dzwięk.

Jesli się zdecydujesz to rozważ wersje Kaliny bez łączenia na końcu rury. Ja wybrałem właśnie ten model gdzie jest odcięcie przy końcu rury i wydostaje się tamtendy wygłuszenie oraz sadza. Wiosną jade to zgłosić do Kalińskich bo mi się to bardzo nie podoba.

Awatar użytkownika
Przywa

Post autor: Przywa » pn gru 22, 2014

maniaq pisze:Przywa, dzięki serdeczne za filmiki :) dzwięk faktycznie ładny, chyba zrobie sobie prezent pod choinke w postaci nowych kalinów :antlers:
warto, na żywca brzmi o wiele lepiej

Awatar użytkownika
Tokar
Motocykl: VN 2000
VROC: 33470

Post autor: Tokar » pn gru 22, 2014

Warto, warto, tylko przy zamówieniu musisz super, extra dokładnie zaznaczyć co i jak chcesz.
Ja i Przywa mieliśmy sporo pod górę z Kalińskim. Fakt że wydechy wykonane super, ale ogarnięcie tematu to już bajka z PRL-u.
Jak ktoś chce znać szczegóły dzwońcie lub PW

Awatar użytkownika
Telek86

Post autor: Telek86 » wt cze 02, 2015

Witam Ponownie,

Jak to bywa w naszym gronie dzwięk motocykla jest nieodzownym elementem i podstawą miłości:) do naszych lalek.
Rok temu założyłem wydech Kalińskiego, jest fajnie, głośno i słychać, że między nogami jest coś więcej niż literek, ALE no właśnie dlaczego to ale....
Od zawsze byłem fanem wydechów Cobra.. te klekotanie jak ciapek przy orce ma swój urok i jakoś mi tego brakuje w moim moto. W mojej głowie urodziła się nowa koncepcja..." a może by tak Cobry..." wyglądają mniej oryginalnie, ale ten dzwiek... Czy ktoś z posiadaczy tego zestawu może się wypowiedzieć?? A moze V&H jeśli tak klekocze... Szukałem filmików na yt, ale to nie jest to... Co sądzicie?? A może ktoś chętny na moje Kaliny z dodatkowymi kilerami na przegląd lub dłuuuuugą trase?

Wiem, że to takie moje rozterki, ale z kim mam się nimi dzielić, jak nie z ludźmi, którzy wiedzą o czym pisze....

Awatar użytkownika
Tokar
Motocykl: VN 2000
VROC: 33470

Post autor: Tokar » wt cze 02, 2015

Telek86 pisze:Witam Ponownie,

Jak to bywa w naszym gronie dzwięk motocykla jest nieodzownym elementem i podstawą miłości:) do naszych lalek.
Rok temu założyłem wydech Kalińskiego, jest fajnie, głośno i słychać, że między nogami jest coś więcej niż literek, ALE no właśnie dlaczego to ale....
Od zawsze byłem fanem wydechów Cobra.. te klekotanie jak ciapek przy orce ma swój urok i jakoś mi tego brakuje w moim moto. W mojej głowie urodziła się nowa koncepcja..." a może by tak Cobry..." wyglądają mniej oryginalnie, ale ten dzwiek... Czy ktoś z posiadaczy tego zestawu może się wypowiedzieć?? A moze V&H jeśli tak klekocze... Szukałem filmików na yt, ale to nie jest to... Co sądzicie?? A może ktoś chętny na moje Kaliny z dodatkowymi kilerami na przegląd lub dłuuuuugą trase?

Wiem, że to takie moje rozterki, ale z kim mam się nimi dzielić, jak nie z ludźmi, którzy wiedzą o czym pisze....
Zadzwoń do mnie 664 665 688.

CadetC
Miejscowość: Augustów
Motocykl: VN2000

Post autor: CadetC » wt cze 02, 2015

Telek86 pisze:Witam Ponownie,

Swoją pierwszą "dwójkę" kupiłem z zainstalowanymi V&H - basowy dżwięk coś ala V8 brakowało mi troche tego "szczekania" to zainstalowałem 3 calowe Hard Kromy .
Tu masz nagranie zrobione przeze mnie, przed i po zamianie, dla porównania brzmienia

https://www.youtube.com/watch?v=Ic7qihvcBQM

Gruby
Miejscowość: Pińczów/Kraków
Motocykl: 05' VN2000A1

Post autor: Gruby » wt cze 02, 2015

Ja kupiłem z Cobrami- z tego co widzę to chyba Speedster Longs. Wydechy są jakieś dziwne, bo wyglądają ciut inaczej (szczególnie końcówki) niż to co można zobaczyć na stronie Cobry. Chyba, że mam jakąś starszą wersję tych tłumików czy coś. Jak ktoś chce sobie obczaić jak ryczą to piszcie na priv.
No replacement for displacement
Pozdrawiam Cię Iron75 :)

"One who stands tall never stands alone"
"These bones may be broken, but the spirit can't die"

Wbas78
Miejscowość: Bydgoszcz
Motocykl: VN 800, VN2000

Post autor: Wbas78 » śr cze 03, 2015

Telek może ja bym te Kaliny wziol od ciebie . Zamierzam kupić Kaliny więc jakoś się dogadamy. Wysłałem Ci na pw mój telefon.
Waldi

Awatar użytkownika
Shepherd
Miejscowość: LOP
Motocykl: VN2000 "syn"

Post autor: Shepherd » śr cze 03, 2015

CadetC pisze: 3 calowe Hard Kromy
Coś pięknego :clap:
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW

Awatar użytkownika
Góral
Miejscowość: Brusy
Motocykl: _FuMA
VROC: 34785

Post autor: Góral » czw cze 04, 2015

Telek, to może zaproponuj jakąś kwotę, parę osób pewnie się zastanowi :ok:
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy

Awatar użytkownika
Telek86

Post autor: Telek86 » czw cze 04, 2015

Hej,

Dzięki za odzew. Na tą chwile chce na żywo posłuchać Cobry. Sezon się zaczął, zloty i spotkania sprzyjają możliwości posłuchania na żywo. Nie chce po sezonie znowu ponownie kupować Kalin... Także dajcie mi trochę czasu do namysłu za mój zestaw Kaliny + kilerki zapłaciłem 2100 PLN. Przejechałem na nich może z 2000km więc są jak nowe. Jeśli będę je sprzedawał to myślę o kwocie około 1800PLN.

czarny
Miejscowość: STARGARD
Motocykl: HD V-ROD MUSCLE

Post autor: czarny » czw cze 04, 2015

Ja mam też HARD KROMY Ale w 900. Gadają pięknie i wyglądają zacnie

Awatar użytkownika
Telek86

Post autor: Telek86 » czw cze 18, 2015

Podjąłem decyzję i zmieniam wydechy na speedster Longs Cobry. W takiej sytuacji moje wydechy od Kaliny są na sprzedaż. Nie chcę podawać kwoty, bo może kogoś odstraszę albo zniechęcę... Myślę, że można się ze mną dogadać, czekam na propozycję:) Wrzucę jakieś zdjęcia jak wrócę do domu.

czarny
Miejscowość: STARGARD
Motocykl: HD V-ROD MUSCLE

Post autor: czarny » ndz cze 28, 2015

podobne do HARD KROMÓW

wrzuc jakiś film jak gadaja

ODPOWIEDZ