halas ( trzaski przy ruchu widelców)
halas ( trzaski przy ruchu widelców)
Witam,
Trudno mi dokładnie zdefiniować o jaki hałas mi chodzi. Podczas jazdy po dziurach, lub też na postoju dociskając przedni wiedelec, slyszę hałas, trzeszczenie. Przy rozpędzaniu motocykla coś mi także rezonansuje w tych rejonach. Wykluczyłem szybę po jej zdemontowaniu i dokręceniu wszystkich śrubek. Czy ktoś z was kojarzy coś podobnego w swoich motocyklach? Jesli nie postaram się nagrać filmik i wrzucić do sieci. Może nie jest to bardzo uciążliwe, ale nie lubie nie oczekiwanych zgrzytów i hałasów.
Jeszcze jedno, czy często wam się załącza wiatrak chlodnicy?
W ostatni weekend udało się zrobić parę przejażdzek i za każdym razem jak się zatrzymywałem po dłuższej, spokojnej jeździe wiatrak się załączał i chłodził
Czy tak ma być?
Będe wdzięczny za każdą wskazówke
Trudno mi dokładnie zdefiniować o jaki hałas mi chodzi. Podczas jazdy po dziurach, lub też na postoju dociskając przedni wiedelec, slyszę hałas, trzeszczenie. Przy rozpędzaniu motocykla coś mi także rezonansuje w tych rejonach. Wykluczyłem szybę po jej zdemontowaniu i dokręceniu wszystkich śrubek. Czy ktoś z was kojarzy coś podobnego w swoich motocyklach? Jesli nie postaram się nagrać filmik i wrzucić do sieci. Może nie jest to bardzo uciążliwe, ale nie lubie nie oczekiwanych zgrzytów i hałasów.
Jeszcze jedno, czy często wam się załącza wiatrak chlodnicy?
W ostatni weekend udało się zrobić parę przejażdzek i za każdym razem jak się zatrzymywałem po dłuższej, spokojnej jeździe wiatrak się załączał i chłodził
Czy tak ma być?
Będe wdzięczny za każdą wskazówke
- Kermit
- Miejscowość: Poręba k. Zawiercia
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 36601
Jeżeli chodzi o wiatrak to u mnie jest dokładnie tak samo
Nie wiem czy to normalne ale się przyzwyczaiłem.
Jeżeli chodzi o przód to u mnie (jak i u kogoś z forum) hałasowała obudowa lamy. Ja podkleiłem na taśmie dwustronnej piankowej i wszystko ustało.
Zresztą ten temat już się przewijał przez forum.
Zobacz czy to nie to czasem.
Jeżeli chodzi o przód to u mnie (jak i u kogoś z forum) hałasowała obudowa lamy. Ja podkleiłem na taśmie dwustronnej piankowej i wszystko ustało.
Wojtek
- Kermit
- Miejscowość: Poręba k. Zawiercia
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 36601
Jeżeli chodzi o wiatrak to u mnie jest dokładnie tak samo
Wojtek
No to musisz mieć extra speca, skoro podczas jazdy potrafił stwierdzić uszkodzenie łożyska główki ramy :-)Telek86 pisze:Mój mechanik na jeździe próbnej potwierdził uszkodzenie łożyska główki ramy.
Czekam z naprawą do końca sezonu i zostawię na jesień. Na teraz jeżdże z pustymi Kalinami i wogóle nie słychać...