wskaźnik biegów
wskaźnik biegów
Szanowni użytkownicy VULCAN - ÓW 2000. Czy ktoś z Was ma przy swojej maszynie wskaźnik biegów?
Jeśli tak, to proszę o opinie.
Dziękuję.
Jeśli tak, to proszę o opinie.
Dziękuję.
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
- VROC: 0
Re: wskaźnik biegów
Nie spotkałem wskaźnika w V2k. Chłopaki przerabiali temat w Intruderach. Jakoś to działało tylko po co? Na co ta wiedza? Znaczy już bez pisemnej instrukcji nie dasz rady pojehcać? Następny cekinek na kierownicę? Zdaj się na swoje zmysły i wyczucie Żelastwa. Wskaźniki biegów, obrotomierze i inne są potrzebne kiedy chcesz, musisz wycisńąć z maszyny każdego leniwego kuca, np. na torze albo na innym zapier......... W naszych Dostojnych V2k nprawdę jest to zbędna Cepelia.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
Ja nie miałbym czasu patrzeć na wskaźnik biegów, ba jak patrzę już na licznik to się robi niebezpiecznie
- Ryffka
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: był VN2000 Soul Red, GTR 1400
- VROC: 24863
słuszna słuszność
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
Mam nadzieję że Wankan jeszcze napisze jakiś post a nie przestraszy się bandy szyderców :-)
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
Witam.Ja założyłem wskażnik biegów piękna sprawa .Kupiłem za 520zł na allegro i podpiołem go .Pod sied,eniem jest kostka zaślepiona i tam wpinasz tylko trzeba po założeniu wyregulować,ale ws,ystko jest w instrukcji.Pozdr
robertp a mógłbyś wstawić tu jakiegoś linka do tego wskaźnika? Jeśli dobrze rozumiem to cała sprawa opiera się na podpięciu pod tą zaślepioną kostkę, bez fizycznej ingerencji w skrzynię biegów? Może jakieś zdjęcie tej kostki.
Pozdrawiam Marek
-
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: vulcan 1600 Classic/ teraz n 2000
Ja mam wskaźnik w mojej 1600, były właściciel go założył. Wg mnie jest zbędny, bo i tak jeżdżę na 'słuch'
Nigdy nie jest za późno.
Jak zacząłem jeździć motocyklem, akurat VN 2000 to mój pierwszy, brakowało mi tego po całości. Teraz już tylko przed zatrzymaniem, trasa, jadę na 5 i trzeba się zatrzymać bo światła. To co widziałem do tej pory to sporo roboty a i efekt wizualny kiepski. Ale gdyby było tak, o ile dobrze zrozumiałem roberta, że tylko wpiąć wtyczkę, no to warte rozważenia. Tylko, że robertp jakoś milczy.
Pozdrawiam Marek
-
- Miejscowość: SRC
- Motocykl: VN 900 Classic, HD Electra
- VROC: 37533
miałem w 900 zaślepiona wtyczka znajduje się z prawej strony akumulatora trzeba poszukać bo może być tam gdzieś wciśnięta mi przydawał się przy 5 żeby Rakiety nie wrzucić
kolba
Podaje tel 509441459.Pozdrawiam
Marek zadzwoń num podałem to prześle ci zdjęcia tej kostki bo na forum jakoś nie umię
Ja mam i sobie chwalę, nie trzeba myśleć i się zastanawiać nad tym który jest bieg cena 520 zł na allegro jest chora, spokojnie kupicie za 1/3 tej kwoty
Witam.Kupicie za 150 zł który nie działa prawidłowo jak wrzucisz bieg to po paru sekundach dopiero wyświetlacz działa. Już to przerabiałem Pozdrawiam
to już chyba bardziej kwestia samego komputera w kawie
sam wyświetlacz jest tylko wyświetlaczem który wyświetla sygnały z ECU