Kawasaki Tłokiński Aleja Włókniarzy 214, 90-768 Łódź
Kawasaki Tłokiński Aleja Włókniarzy 214, 90-768 Łódź
Kawasaki Tłokiński
Aleja Włókniarzy 214, 90-768 Łódź
czy ktoś może cos powiedziec na temat serwisowania tam motocykla? Głównie chodzi mi o wymiane opon, sprawdzenie zużycia łancuszka rozrządu itd
Aleja Włókniarzy 214, 90-768 Łódź
czy ktoś może cos powiedziec na temat serwisowania tam motocykla? Głównie chodzi mi o wymiane opon, sprawdzenie zużycia łancuszka rozrządu itd
Re: Kawasaki Tłokiński Aleja Włókniarzy 214, 90-768 Łódź
Podjechałem do nich spytać się o wymianę oleju ale w końcu pojechałem do Aleksandrowa .Opinii o tym serwisie nie znam wiem tylko że są ładnych parę lat tylko bili w innym miejscu .Zadzwoń pogadaj ,każdy serwis ma dobre i złe opinie, zależy od klienta
Byłem, przekładali mi opony, przy okazji ogólny przegląd motocykla. Obsługa bardzo miła, mechanik - taki przy kości facet, bardzo profesjonalnie podchodzi do moto, bardzo miły, dzieli się wiedzą. Polecam. Wprawdzie nie robili mi tam bóg wie czego, ale jestem bardzo zadowolony.
- Marecki75
- Miejscowość: Konin
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Classic
- VROC: 0
Bez zdjęcia prawej chromowanej obudowy i dostania się bezpośrednio do łańcuszka i zmierzenia 21 pinów nie zweryfikujesz czy już limit wyciagnięcia łańcucha jest przekroczony. Tak czy siak trzeba rozebrać . Ja jestem właśnie po wymianie łańcucha , był wyciągnięty ok 1,5 mm vs nowy łańcuch.
Dasz sobie radę na pewno z wymianą samodzielnie. Ja miałem lekkiego stresa ale dałem radę Z perspektywy czasu wiem, że sprawa banalna. A jaka satysfakcja
Tutaj kilka zdjęć z moich zmagań
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 8635695575
Pasja...Przyjaźń...Radość...Motocykle...
No po sezonie tez wezme sie za lancuszek
- Marecki75
- Miejscowość: Konin
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Classic
trzy godziny roboty, na deszczowy weekend w garażu..
gdybyś chciał robić sam podpowiem co i jak ..
gdybyś chciał robić sam podpowiem co i jak ..
Pasja...Przyjaźń...Radość...Motocykle...
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
Wcześniej pisałem że przy dolnym wałku rozrządu to nie powinno być skomplikowane, prawie jak w Junaku.
No chyba że traficie jak ja na "szewski poniedziałek" mechanika w berecie z antenką, który cechował koła rozrządu mojego Junaka M10 z 1962 r. Na kole "ssącym" są dwie cechy. Kropka dla koła zębatego wału i kreska dla koła zębatego prądnicy.
Dupek zaznaczył odwrotnie. Ile ja straciłem godzin i nerwów zanim to odkryłem
No chyba że traficie jak ja na "szewski poniedziałek" mechanika w berecie z antenką, który cechował koła rozrządu mojego Junaka M10 z 1962 r. Na kole "ssącym" są dwie cechy. Kropka dla koła zębatego wału i kreska dla koła zębatego prądnicy.
Dupek zaznaczył odwrotnie. Ile ja straciłem godzin i nerwów zanim to odkryłem
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Nigdy nie wnikałem w rozrząd 2k, bo nie musiałem, ale już go lubię, wymiana faktycznie banalna. Coś pięknego, a ile roboty mniej w porównaniu z 1600
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
W każdym silniku z wałkiem w głowicy i dłuuuugim łańcuchem są ceregiele. A to wkładanie łancucha skomplikowane a to zwalnianie napinacza ma "wędkę" itp.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Zgadza się, najgorsze jest dobranie się do samych walków, jeżeli nie można dobrać się do nich bez opuszczania czy wyciągania silnika. Sporo grzebaniny, ale oczywiście wszystko do opanowania. Co do 2k to jestem zachwycony dostępem do łańcucha, tak jak wspomniałeś, że prawie jak w Janku, wyciągnięcie sprzęgła i zębatki na wale, to 10min roboty, przerabiałem wielokrotnie