Problem z odpalaniem jak jest zimny
Problem z odpalaniem jak jest zimny
Witam mam taki problem moze ktos sie orientuje gdy go odpalam bez gazu jak jest zimny to zalewa sie musze dodac minimalnie gazu i wtedy odpali musze go trzymac kilka minut na gazie jak sie rozgrzeje to nie gasnie
Re: Problem z odpalaniem jak jest zimny
Przy odpaleniu obroty silnika powinny wzrosnac i po jakims czasie powinny zmalec u mnie tego nie ma moze ktos wie co go boli
-
- Miejscowość: Gąbin koło Płocka
- Motocykl: vn 2000 limited
- VROC: 34903
Jak już będzie rozgrzany podnieś mu wolne obroty śrubką przy filtrze powietrza.poczekaj aż wystygnie i sprawdź czy pomogło.
Niestety nie pomoglo dalej jest to samo wymienilem juz czujnik powietrza czujnik termostatu i nic
- msm jack
- Miejscowość: Morąg
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 34682
Sprawdź regulatory napięcia. U mnie w dolnym regulatorze skorodował pin w kostce. Musiałem też wymienić regulator, po tym wszystko wróciło do normy.
Dzisiaj zmienilem regulator i dalej jest to samo musze dodac delikatnie gazu i odpala jest to dla mnie zagadka ktora musze rozwiazac bo jest to wkurzajace gdybys cos wiedzial to daj znac
- KALAF
- Miejscowość: Kępice
- Motocykl: Kawasaki Vulcan vn 2000Classic rok.2007
- VROC: 0
Witam kolego ..czy rozwiązałeś problem z tym odpalaniem ? jeśli tak to jaka była przyczyna ?..Pozdrawiam
Żeby być motocyklistą nie wystarczy mieć benzynę w żyłach...
...Potrzebny jest jeszcze olej w głowie:) Junak M-10,Intruder vs800,Kawasaki Vulcan VL2000 Classic LT...HONDA VTX1800C.
...Potrzebny jest jeszcze olej w głowie:) Junak M-10,Intruder vs800,Kawasaki Vulcan VL2000 Classic LT...HONDA VTX1800C.
a mi to wygląda na uszkodzony czujnik ssania
Motocykle są jak wódka..prawdziwa jazda zaczyna się od litra..
tu nie ma zadnego czujnika ssania niestety nie rozwiazalem tego problemu
miałem na myśli elektryczne ssanie a nie jakiś czujnik dodatkowy
Motocykle są jak wódka..prawdziwa jazda zaczyna się od litra..
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
- VROC: 0
W naszych Żelastwach V2k NIE MA SSANIA. Jest to silnik na wtrysku. Sanie jest tylko w gaźnikach. W silniku 2Vk faktycznie po uruchomieniu jest podawana większa dawka paliwa przez co silnik ma wyższe obrotu. Po chwili obroty spadają. I u ciebie padło to podawanie większej dawki. Jak piszesz kiedy ty podasz większą dawkę manetką to silnik zapali. Za tą procedurą kryje się " elektronika i inne Przymucle". Chyba trzeba się udać do diagnosty. Ja osobiści nie mam pojęcie co tym steruje ale w serwisie lub dobrym warsztacie z elektronikiem może coś poradzą.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
Witam mam ten sam problem z 900 setka ciekawe co to jest sprawdziłem chyba wszystko i nic pozdrawiam
Problem z odpalaniem ogarniety dobry mechanior i po sprawie
Witam, czy coś wiadomo w tym temacie?