Przygód kilka Baudolinka :P
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
- VROC: 0
czyli musisz załozyc bardziej prostą nie powinno byc ztym problemu . mozesz miec tylko problemy z kręgosłupem bo bedziesz bardziej pochylony do przodu. Ja zrobiłem sobie kiere jeszcze bardziej wyciągnientą do tyłu zeby siedziec bardziej wyprostowanym ale nie zdało to egzaminu bo z kolei przy wiekszych predkosciach gozej sie prowadził, wróciłem do starej i załozyłem oparcie i problem znikł.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Siemka,Baudolino pisze:Mam nowy plan
Do realizacji tego prześwietnego planu potrzeba mi pomocy. Otóż mam zamiar wymienić kierownicę, ale nie wiem gdzie jest najwiekszy i najlepszy wybór. Może ktoś z Was wie na jakich stronach internetowych szukać Plizzz
Pozdrawiam
tak sobie myśle, że powinnieneś zastanowić się nad taką zamianą, jak pewnie wiesz, też ganiam na VN2000 classic(to ten z ładniejsza lampą :P , ale to wiesz przecież) i miałe kiedyś okazje przymierzyć się do takiego samego moto z nieco zmienioną kierownicą, mniej więcej taką, o jakiej piszesz, to chyba nie jest dobry pomysł, jak sam pisałeś wcześniej, masz troche problemów z opanowaniem tego moto, więc zmiana kierownicy jeszcze bardziej utrudni Ci jazde, zwłaszcza przy ciasnych skrętach, a te na małej prędkości są, delikatnie mówiąc, dość trudne...przemyśl temat, wiem, że nadgarstki bolą, ale zapewniam Cie, po pewnym czasie przestają boleć(lub przestajesz zwracać na to uwage) kierownica obecna doprowadzała mnie do szału, byłe obyty ze sterem VN900, i byłem pewien, że to ideał...teraz jest OK...
I jeszcze jedno, czytałem gdzieś, że dobrego motocykliste poznaje się nie wtedy, kiedy daje 200km/h, tylko przy 20km/h, ale to tak przy okazji tak jakoś mnie się przypomniało, cholera wie dlaczego...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
-
im bardziej kierownica wygięta do tyłu tym gorsze manewrowanie jestes bardziej wyprostowany mniej czuc motocykl, pozycja bardziej pochylona ułatwia manewrowanie i bardziej motocykl "czuc" wiem bo mam dwie kierownice i jest duza różnica. zobacz strity mają proste kiery i dosc szerokie zeby łatwiej manewrowac. moim zdaniem zrób tak jak chciałes a bedzie ci sie lepiej jezdzic. w nomadzie tez zakładałem bartdziej prostą i szeroką kiere i łatwiej sie manewrowało w miescie pozdrwiam
- Baudolino
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Lucynka
- VROC: 32426
Nie chodzi mi o ból nadgarstków, tylko chcę sprawdzić czy nie bedzie mi łatwiej go opanować na prostej kierownicy. Nie chce też prostej kierownicy przy samej półce, musialbym się kłaśc na baku żeby do niej dostaćkrzysiek_59 pisze:wiem, że nadgarstki bolą, ale zapewniam Cie, po pewnym czasie przestają boleć
Tak mi się wydawało. Wydam te kilka złotych i może się poprawi. Szukam teraz tych pionowych badylkow do przykręcenia kija. Muszą być chyba dość dlugie i sporo wygiete.Andreas pisze:im bardziej kierownica wygięta do tyłu tym gorsze manewrowanie
Wielkie dzięki za linki i rady
Pozdrawiam
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: -----
- VROC: 32197
Tu masz tutorial wideo jak dobrać i zamontować kierownicę
MaciekSz
Jest:
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197
Jest:
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197
- Baudolino
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Lucynka
- VROC: 32426
Wymieniłem opony, przednia z bialymi bokami
No bajka ! Po wymianie gum Lucynka powoli zaczyna jeździć tam gdzie ja chcę, jeszce nie do końca, ale zaczynamy się ze sobą dogadywać.
Oczywiście nie obędzie się bez nastepnych problemów. Po jakis 60-100km Lucynka dostaje zadyszki i ją dławi. Cos tak jakby nie dostawała paliwa. Czasami też gasnie. Wyjatkowe wrażenie na zakręcie czy przy wyprzedzaniu
Spotkaliscie się juz z czymś takim, a jeśli tak to zdradzcie tajemnicę jak ją "wyprostować".
Pozdrawiam
ps. Zapomniaalem podziękować tym którzy piszą w temacie i mi pomagają.
Panowie, wielkie dzięki !
No bajka ! Po wymianie gum Lucynka powoli zaczyna jeździć tam gdzie ja chcę, jeszce nie do końca, ale zaczynamy się ze sobą dogadywać.
Oczywiście nie obędzie się bez nastepnych problemów. Po jakis 60-100km Lucynka dostaje zadyszki i ją dławi. Cos tak jakby nie dostawała paliwa. Czasami też gasnie. Wyjatkowe wrażenie na zakręcie czy przy wyprzedzaniu
Spotkaliscie się juz z czymś takim, a jeśli tak to zdradzcie tajemnicę jak ją "wyprostować".
Pozdrawiam
ps. Zapomniaalem podziękować tym którzy piszą w temacie i mi pomagają.
Panowie, wielkie dzięki !
-
moze masz coś z power comanderem pisałeś ze takowy posiadasz cholera wie co tam może sie dziać ? wtrysk wszystkim steruje komputer może spróbować go pod kompa w serwisie podłączyć świeće są irydowe serwisówka podaje wymiane po 35 tyś filtr paliwa jest w pompie w baku nic sie nie zrobi, jak by prądu mnie trzymał to by były problemy z odpalaniem ale moge sie mylić mi ako nie trzymało i wzimne dni kasował komputer i nie chciał odpalać wymieniłem ako i po kłopacie ale to nie u ciebie chyba jaki serwiś dobry zostaje. jedynie można faktycznie swieczki zmienić i sprawdzić ładowanie po nagzaniu pozdrawiam
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Baudolino Świece!!!, od tego zacznij a jak nie pomoże to dopiero trzeba będzie szukać, ja stawiam na świece.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl