Przygód kilka Baudolinka :P
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
Zgadza się jest zintegrowany z pompą paliwa w baku.Trzeba spuścić paliwo ,ściągnąć bak ,wykręcić pompę ,rozmontować ją i wyczyścić filtr króry jest spinany z pompą w plastikowej obudowie.Sam filtr nie jest dostępny nawet w serwisie kawasaki a tylko w komplecie z pompą i kosztuje ok.3000 zł.Dlatego trzeba go wymyć w ropie ,benzynie i detergentach a nawet WD40 jak w moim przypadku by rozpuścić ten szlam.
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
Sam filtr jest zbudowany z plastikowej siatki w formie prostokąta a w środku są sztuczne gęste włókna i jest chyba tak zbudowany żeby go w razie potrzeby wymyć przez autoryzowany serwis.Nie wydaje mi się by go wymieniali razem z pompą bo to drogi interes.Tym bardziej że samego filterka nie sprzedają.
- Baudolino
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Lucynka
- VROC: 32426
To roboty na cały sezon, a chcialbym w tym roku jeszcze gdzies się ruszyćdaromax17 pisze:Trzeba spuścić paliwo ,ściągnąć bak ,wykręcić pompę ,rozmontować ją i wyczyścić filtr króry jest spinany z pompą w plastikowej obudowie.
Zamówiłem juz ten regulator, jeśli on nie pomoże to pewnie zrobię jak mówisz.
Dzięki !
Pozdrawiam
- Baudolino
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Lucynka
- VROC: 32426
Nie leje na jakiś malenkich stacjach, zawsze jest to jakaś większa "firmowa", a i tak wpierdziela chyba z 8/100 i wali w rure że aż obciach.Thomas pisze:trzeba Lucynce dać dobrze zjeść na dobrej stacji i będzie gitarra
Oby, bo to gówno pozbawilo mnie ponad 800zl i wolałbym nie wydawać kasy na coś co nie jest zrypane. Są fajne nakladki chromowane na błotniki i wolałbym wydać kasę na nieThomas pisze:A mnie się wydaje że to regulator napięcia i będzie
Pozdrawiam
Ostatnio też miałem problem z odpalaniem. Już miałem czarne myśli bo po długiej jeździe poprzedniego dnia, nie kopnął nic wcale. Myślalem że regulator jest do bani bo nie doładowuje mi akumulatora na odpowiednim poziomie. Pomierzyłem napięcie na kostce za regulatorem lecz okazał się że było wzorcowe - 14,6VBaudolino pisze:Akumulator nowy, a problemy z odpalaniem czasami są.
Pozdrawiam
Pomogło kapitalne czyszczenie styków, a moto odpalił nawet jak miałem na aku zaledwie 12,2 V - a powinno być nie mniej niż 12,6
Czyściłem wszystkie kostki w okolicy regulatora, klemy, puszkę z bezpiecznikami.
Choć akumulator ma już 6 rok na razie znów daje radę.
- Thomas
- Miejscowość: Chorzów, Bytom
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 33040
Ja mojemu założyłem filtr K&N i troszku pomogło i musisz mu troszeczkę zwiększyć skład mieszanki pod filtrem powietrza, będzie miał troszkę wyższe obroty ale będzie mniej strzelał no ale jak się ma wolniejsze , bardziej puste wydechy to tak się dzieje ,u mnie na pewno to pomogło ,a w szczególności bardziej przepływowy filtr u nas koszt około 300zł za wkład K&N :mrgrin:
- centek
- Miejscowość: Bełchatów
- Motocykl: Honda Varadero
- VROC: 31455
Baudolino... daj ty swoim wydechom postrzelać... porządne pierdolnięcie naprawdę nikomu jeszcze nie zaszkodzilo :mrgrin: :mrgrin:
może masz już wypalone gniazda zaworowe i wymiana swiczek nie pomoże, prędzej wymiana wydechów na cichutkie, wyciszone... Zadusisz tym azora swojego
a jak pohałasujesz po wiosce to masz +2 do respectu :mrgrin: :mrgrin:
może masz już wypalone gniazda zaworowe i wymiana swiczek nie pomoże, prędzej wymiana wydechów na cichutkie, wyciszone... Zadusisz tym azora swojego
a jak pohałasujesz po wiosce to masz +2 do respectu :mrgrin: :mrgrin: