Kontrolka kierunkowskazów, luzu i licznik padły
- Kermit
- Miejscowość: Poręba k. Zawiercia
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 36601
Kontrolka kierunkowskazów, luzu i licznik padły
Mam problem z kontrolkami w jednym z VN-ów
Mianowicie, od dłuższego czasu nie działa kontrolka od kierunkowskazów, ale to olałem, kierunki działają poprawnie.
Natomiast teraz (najprawdopodobniej jednocześnie) nie zapala się kontrolka biegu jałowego i nie działa prędkościomierz.
Cała reszta na wyświetlaczu działa poprawnie (przebieg leci, paliwo znika, FI -ok)
Wszystkie bezpieczniki sprawdzone - są OK.
Macie pomysły co może być przyczyną ?
Mianowicie, od dłuższego czasu nie działa kontrolka od kierunkowskazów, ale to olałem, kierunki działają poprawnie.
Natomiast teraz (najprawdopodobniej jednocześnie) nie zapala się kontrolka biegu jałowego i nie działa prędkościomierz.
Cała reszta na wyświetlaczu działa poprawnie (przebieg leci, paliwo znika, FI -ok)
Wszystkie bezpieczniki sprawdzone - są OK.
Macie pomysły co może być przyczyną ?
Wojtek
- Marecki75
- Miejscowość: Konin
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Classic
- VROC: 0
Mógłbyś obrazowo wyjaśnić gdzie dokładnie jest ten mechanizm ? Od jakiegoś czasu kontrolka przestała działać, gdy wrzucę luz. Może jakiś kabelek gdzieś nie łączy, chciałbym to posprawdzać.Konrad pisze:W dwójce mechanizm odpowiedzialny za kontrolkę luzu jest po prawej stronie silnika jest to bardzo fajnie opisane w serwisówce. Najczęściej on jest odpowiedzialny za jej "brak"
Z góry dzięki..
Pasja...Przyjaźń...Radość...Motocykle...
Re: Kontrolka kierunkowskazów, luzu i licznik padły
Sprawdz zarowke ja tez szukalem kombinowalem a okazalo sie ze zarowka jest przepalona