Lightbar-podłączenie......
Lightbar-podłączenie......
Czy w Waszym VN 2000 jest oryginalnie pociągnięta wiązka do Lightbaru??? U mnie pod zbiornikiem są dwa "wolne" kable i wydaje się, że są to oryginalne podpięcia do lightbaru, ale pewien nie jestem. Czy ktoś z Was ma założone fabryczne dodatkowe oświetlenie i czy sprawdzał może gdzie jest to podłączone? Chcę założyć lightbar ale wolałbym nie ciągnąć nowych drugów, no i planik mam taki żeby to podpiąć pod coś co już jest.
-
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: Kawasaki Vn 1600 Nomad
- VROC: 0
Chyba się nie da . Trzeba pociągnąć osobną wiązkę od lampek przez uchwyt lamp do reflektora i w jego środku jak piasze Goblin przez przekażnik podłączyć wszystko pod odpowiednie kable . Ja zamontowałem dodatkowo wyłącznik , by cały czas się nie świeciły . To nie takie trudne , a ile satysfakcji . Życzę powodzenia ! Pozdrawiam !
-
- Miejscowość: Katowice
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Diablo Black
- VROC: 0
- Goblin
- Miejscowość: Warszawa/Rembertów
- Motocykl: VN900 był EN 500C1 '96
- VROC: 33392
Może nie powinienem, ale:
Bezpiecznik zawsze daje się na +
Przekażnik zawsze daje się na +
Powód - każde zwarcie do ramy kabla z + powodowac może zapalenie inatalacji.
Jak mamy bezpiecznik na + zaraz za aku to on pada w pierwszej kolejności i mamy spokój do wymiany bezpiecznika i izolowania kabla.
To by był na tyle.
Możemy sie kłócić co do każde zawrcie na masie, ale Ci co ogarnają temat wiedzą że bezpiecznik powinien byc na + i przed przekaźnikiem.
Pozdrawiam
Bezpiecznik zawsze daje się na +
Przekażnik zawsze daje się na +
Powód - każde zwarcie do ramy kabla z + powodowac może zapalenie inatalacji.
Jak mamy bezpiecznik na + zaraz za aku to on pada w pierwszej kolejności i mamy spokój do wymiany bezpiecznika i izolowania kabla.
To by był na tyle.
Możemy sie kłócić co do każde zawrcie na masie, ale Ci co ogarnają temat wiedzą że bezpiecznik powinien byc na + i przed przekaźnikiem.
Pozdrawiam
Dziś trwa życie jedyne jakiego możemy być pewni, więc cieszmy się dopóki trwa.
Goblin wpadłbym do Ciebie......żeby podłączyć to i owo :-) Jak narazie coś tam podłączyłem i działa, ale czy bezpiecznie to nie wiem........Goblin pisze:Jeżeli będziesz w okolicy Warszawy to wpadnij do mnie. Wszystko podłączę i zdjagnozuję.
1 maja w Garwolinie jest piknik, będę obecny.
Pozdrawiam
GOBLIN