Demontaż zbiornika paliwa na części pierwsze VN2000
- Kermit
- Miejscowość: Poręba k. Zawiercia
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 36601
Demontaż zbiornika paliwa na części pierwsze VN2000
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak bezinwazyjnie rozmontować zbiornika paliwa na części pierwsze.
Zdemontowałem już oczywiście z moto, ale nie mogę poradzić sobie ze ściągnięciem zegara i obudowy, która jest na baku.
Odkręciłem jedną śrubę (widoczną) i dalej stawia opór - nie chciał bym czegoś połamać.
Dodatkowo macie jakiś patent za ściąganie emblematów??
Muszę wszystko przygotować do malowania.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Zdemontowałem już oczywiście z moto, ale nie mogę poradzić sobie ze ściągnięciem zegara i obudowy, która jest na baku.
Odkręciłem jedną śrubę (widoczną) i dalej stawia opór - nie chciał bym czegoś połamać.
Dodatkowo macie jakiś patent za ściąganie emblematów??
Muszę wszystko przygotować do malowania.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony czw mar 06, 2014 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wojtek
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Nie wiem jak jest w dwójce ale podejrzewam, że podobnie jak w 900 po odkręceniu tej śruby musisz lekko unieść obudowę do góry i popchnąć ją do przodu. Trzyma się na dwóch bolcach na gumie. Jak już zdejmiesz obudowę zegar zdejmiesz w podobny sposób. Jeśli chodzi o emblematy to bez problemu odkleisz je za pomocą noża np. takiego z łamanym ostrzem trzeba delikatnie przecinając dwustronną taśmę która trzyma emblemat.
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019