VN2000 LAMPA SOCZEWKOWA-PROŚBA O POMOC
- TOM
- Miejscowość: BOGUMIŁOWICE/TARNÓW
- Motocykl: KAWASAKI VULCAN 2000
- VROC: 0
VN2000 LAMPA SOCZEWKOWA-PROŚBA O POMOC
Witam. Mam gorącą prośbę do posiadaczy vn2000. Wymieniłem w moim vn2000LT lampę klasyczną na soczewkową i nie wiem jak podpiąć światła. Jak powinny świecić po włączeniu długich a jak na krótkich. U mnie świecą pojedynczo . Czy soczewki powinny świecić jako krótkie czy długie ?
- Jandy
- Miejscowość: Wałbrzych/Strzegom
- Motocykl: V2N Classic
- VROC: 35624
no i po co??? teraz tylko po szynach możesz jeździćTOM pisze:Wymieniłem w moim vn2000LT lampę klasyczną na soczewkową
Tylko motocyklista wie, dlaczego pies jadąc samochodem wystawia głowę przez okno.
VROC #35624
VROC #35624
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Re: VN2000 LAMPA SOCZEWKOWA-PROŚBA O POMOC
No to dales ciala....TOM pisze:Wymieniłem w moim vn2000LT lampę klasyczną na soczewkową ...
jak kolega Ludek wyzej napisal, soczewki- mijania, reflektor- drogowe,
narka
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- TOM
- Miejscowość: BOGUMIŁOWICE/TARNÓW
- Motocykl: KAWASAKI VULCAN 2000
- VROC: 0
Następny problem. Jeśli ktoś wie jak podłączyć lampę soczewkową w miejsce klasycznej bardzo proszę o pomoc. Ja po kilku godzinach poddałem się . Nie wiem czy to wina przełącznika czy czegoś innego ale nie jestem w stanie podpiąć tego w ten sposób żeby w pozycji przełącznika na na długich paliły się obydwa światła.
najprościej to podpiąć "krótkie" równolegle do przewodów od "krótkich" i "długich"...
bardziej elegancko to dodać przekaźnik (w tej lampie można wszystko zmieścić) przed złączem żarówki "krótkich" sterowany ze złącza "krótkich i długich"...
ale myślę, że można by pokombinować jeszcze z przełącznikiem, masz schemat instalacji elektr. w clasicu?
pzdr. Darek
bardziej elegancko to dodać przekaźnik (w tej lampie można wszystko zmieścić) przed złączem żarówki "krótkich" sterowany ze złącza "krótkich i długich"...
ale myślę, że można by pokombinować jeszcze z przełącznikiem, masz schemat instalacji elektr. w clasicu?
pzdr. Darek
najprawdopodobniej tak, przy soczewkowej lampie przełącznikiem włącza się tylko "długie", w klasycznej przy okazji włączania "długich" wyłącza "krótkie" trzeba zrobić na tym styku mostek i po problemie...
przełącznik ma tylko 3 styki, na jednym jest +12 przełączane na styk 2 i 3
musisz połączyć kawałkiem przewodu styk na którym jest cały czas +12 z tym na którym jest +12 przy położeniu przełącznika w pozycji "krótkie"...
przełącznik ma tylko 3 styki, na jednym jest +12 przełączane na styk 2 i 3
musisz połączyć kawałkiem przewodu styk na którym jest cały czas +12 z tym na którym jest +12 przy położeniu przełącznika w pozycji "krótkie"...
- Zdziś
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 NOMAD
- VROC: 34481
GLABAS tu są wystawione części do VN 2000 na fotach jest też lampa z tego co gość pisze to cena do uzgodnienia .Ogłoszenie leci już dłuższy czas, kiedyś chciał wszystko w kupie sprzedać teraz widzę sprzeda pojedynczo
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... ref=search
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... ref=search
zdziś