Problem z założeniem przewodów chłodniczych
-
- Miejscowość: Piotrków T
- Motocykl: Kawasaki EN 500
- VROC: 0
Problem z założeniem przewodów chłodniczych
Mam problem z zamontowaniem przewodów chłodniczych - chodzi o dwie grube gumowe rurki które idą o termostatu do silnika obok świec są wpuszczone. Przechodzą w metalowe rurki na końcach których są o - ringi. Gwoli wyjaśnień robiłem regulację luzu zaworowego i teraz składam wszystko do kupy ale za cholerę nie mogę wcisną tych przewodów z powrotem. Dodam że zdjąłem stare o-ringi i założyłem nowe. Może mam za mało siły Wczoraj mi się nie udało, dzisiaj wpadłem na pomysł żeby zamoczyć końcówki przewodów w płynie chłodniczym, może będzie poślizg i wejdzie. W serwisówce natomiast wskazują żeby posmarować te o ringi smarem wysokotemperaturowym. W internetach taki smar znajduje ale tylko miedziany. Tyle tytułem wstępu, powiedzcie proszę jak sobie poradziliście? Faktycznie trzeba się siłować żeby te rurki wcisnąć? Przesmarowanie płynem chłodniczym pomoże? A może jednak ten smar wysokotemperaturowy - miedziany tylko i wyłącznie pomoże to wcisnąć, ktoś używał? A może potrzebna mi siłka i koks