EN 500 silnik się grzeje
-
- Miejscowość: Łódź
- Motocykl: był EN 500C "98
- VROC: 32047
EN 500 silnik się grzeje
Witam Panie i Panowie
Już kompletnie zgłupiałem według mnie silnik ma zbyt wysoką temp. ,szybko się nagrzewa i praktycznie nie można go dotknąć. Tak na czuja to coś tu nie gra ale kontrolka temp. płynu milczy. Czy rzeczywiście gdyby silnik miał za wysoką temp. to kontrolka by nie paliła i nie ostrzegła mnie w porę? Wybaczcie ignorancję i zasypcie mnie uspokajającymi uwagami
dzięki i pozdrawiam Michał
Już kompletnie zgłupiałem według mnie silnik ma zbyt wysoką temp. ,szybko się nagrzewa i praktycznie nie można go dotknąć. Tak na czuja to coś tu nie gra ale kontrolka temp. płynu milczy. Czy rzeczywiście gdyby silnik miał za wysoką temp. to kontrolka by nie paliła i nie ostrzegła mnie w porę? Wybaczcie ignorancję i zasypcie mnie uspokajającymi uwagami
dzięki i pozdrawiam Michał
-
- Miejscowość: Łódź
- Motocykl: był EN 500C "98
- VROC: 32047
Dzięki za odzew.
Właśnie wróciłem z garażu :
*Pali od strzała, po odpaleniu w przeciągu minuty jest tak zagrzany, że nie mogę dotknąć ożebrowania silnika - to chyba niezdrowe.
*Wentylator się załącza.
*odkręciłem korek wlewu płynu chłodniczego, po pewnym czasie poziom podniósł się i płyn zaczął wypływać (zassało go gdy włączył się wentylator, gdy wentylator przestał pracować poziom podniósł się na nowo).
i co WY na to?
pozdrawiam Michał
A ha... "masła "pod korkiem oleju nie ma, płyn chłodniczy czysty - to tyle na plus
Właśnie wróciłem z garażu :
*Pali od strzała, po odpaleniu w przeciągu minuty jest tak zagrzany, że nie mogę dotknąć ożebrowania silnika - to chyba niezdrowe.
*Wentylator się załącza.
*odkręciłem korek wlewu płynu chłodniczego, po pewnym czasie poziom podniósł się i płyn zaczął wypływać (zassało go gdy włączył się wentylator, gdy wentylator przestał pracować poziom podniósł się na nowo).
i co WY na to?
pozdrawiam Michał
A ha... "masła "pod korkiem oleju nie ma, płyn chłodniczy czysty - to tyle na plus
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Jeżeli nie masz wskaźnika temperatury a martwisz się nią........ czy masz zbiorniczek wyrównawczy? pewnie tak. Czy po zagrzaniu (jak to określasz) wyłączysz silnik i słyszysz "bulgotanie" w okolicy owego zbiorniczka to wg mnie jest OK. Jedyne czego mógłbyś się czepnąć to termostat ale...... jeżeli wyskoczysz na trasę i temperatura się trzyma (zero kontrolki i zero bulgotania) to wg mnie jest ok...
ciecz ogrzana/sprężona rośnie.......
Pozdrawiam
ciecz ogrzana/sprężona rośnie.......
Pozdrawiam