Kawasaki VN-15 nie pali 1 cylinder
Kawasaki VN-15 nie pali 1 cylinder
Witam
Mam problem z moja vn-ą, mianowicie pali tylko na 1 cylinder, ten blizej siedzenia. Przekladalem świece i nic nie pomoglo. Na świecach napiecie jest.
Bardzo prosze o pomoc
Mam problem z moja vn-ą, mianowicie pali tylko na 1 cylinder, ten blizej siedzenia. Przekladalem świece i nic nie pomoglo. Na świecach napiecie jest.
Bardzo prosze o pomoc
Pracuje teraz na oba cylindry gaznik przedmuchalem sprezonym powietrzem. Dysze musialy byc zapchane. Kolejny problem taki ze mocy troche brakuje. Tak mysle czy nie bedzie gaznik zasyfiony, albo iglica uszkodzona, ewentualnie niewyregulowane gazniki. Sam nie wiem
P.S. dosc troche pierdzi teraz z rury wydechowej od tego cylindra
P.S. dosc troche pierdzi teraz z rury wydechowej od tego cylindra
- centek
- Miejscowość: Bełchatów
- Motocykl: Honda Varadero
- VROC: 31455
Słuchaj, po pierwsze primo czyszczenie i synchronizacja gaźników (średnio co dwa lata), po drugie primo: oprócz prądu na świecach sprawdź kompresję (na obu cylindrach) i wreszcie badawczo zmień świeczki. Pierwsze dwie sprawy na pewno dadzą obraz/pewność co do stanu pierwszego cylindra. Ostatnia to w sumie "kosmetyka", choć zdarzają się spracowane i uszkodzone świece, które psują nam sporo krwi.
- mieso1972
- Miejscowość: Isle of Wight , UK
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic
- VROC: 0
witam
Pozwolę się podpić pod ten temat gdyż mam podobny problem z moim VN 800 classic.
Nie pali na 1 cylinder.Wymieniłem świece i sprawdziłem prąd na kablach (jest około 12v)
Tylko zastanawiam się czy cewka jest dobra gdyż gdy odpalę vn i włożę świecę w kapturek dotykając oczywiście do masy to nie ma iskry.Czy jest możliwe aby przy włączonym zapłonie był prąd a zapalonym silniku nie ma iskry?Zaznaczę że spr. na starych i na nowych świecach.Nie widzi mi się grzebanie gdzieś dalej jeśli widzę tu pewne nie jasności(oczywiście dla mnie)
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozwolę się podpić pod ten temat gdyż mam podobny problem z moim VN 800 classic.
Nie pali na 1 cylinder.Wymieniłem świece i sprawdziłem prąd na kablach (jest około 12v)
Tylko zastanawiam się czy cewka jest dobra gdyż gdy odpalę vn i włożę świecę w kapturek dotykając oczywiście do masy to nie ma iskry.Czy jest możliwe aby przy włączonym zapłonie był prąd a zapalonym silniku nie ma iskry?Zaznaczę że spr. na starych i na nowych świecach.Nie widzi mi się grzebanie gdzieś dalej jeśli widzę tu pewne nie jasności(oczywiście dla mnie)
Z góry dziękuję za pomoc.