Problem z odpaleniem po GENERALCE
-
- Miejscowość: Olsztyn
- Motocykl: VN 15 SE ; BT1100 BULLDOG
- VROC: 0
Problem z odpaleniem po GENERALCE
Cześć
jak juz kiedyś pisałem dorwałem VN 15 z zatartym silnikiem w bardzo dobrej cenie i zaczełem remontować.
przez zime udało ise zrobić slif wału i poskładać silnik do kupy.
wczoraj włożyliśmy silnik do ramy motocykl zaczyna nabierać kształtów ( niezłe bydle) niedługo wrzuce foty
ale jest problem z iskrą otóż jej nie ma
dodam że sinik rozbierał pseudomechanik i niewiemy jak to wyglądało wcześniej. ale złożony został zgodnie z manualem i wszystko gra silnik kręci ale iskry brak
sprawdziliśmy złączki niby wszystko gra.
zastanawiamy się czy jest możliwe aby koło alternatora było źle ustawione?? ale jeżeli nawet to iskra powinna być nie w tym momencie którym powinnna ale być......
PROSZĘ O POMOC
Dzieki Pozdrawiam
jak juz kiedyś pisałem dorwałem VN 15 z zatartym silnikiem w bardzo dobrej cenie i zaczełem remontować.
przez zime udało ise zrobić slif wału i poskładać silnik do kupy.
wczoraj włożyliśmy silnik do ramy motocykl zaczyna nabierać kształtów ( niezłe bydle) niedługo wrzuce foty
ale jest problem z iskrą otóż jej nie ma
dodam że sinik rozbierał pseudomechanik i niewiemy jak to wyglądało wcześniej. ale złożony został zgodnie z manualem i wszystko gra silnik kręci ale iskry brak
sprawdziliśmy złączki niby wszystko gra.
zastanawiamy się czy jest możliwe aby koło alternatora było źle ustawione?? ale jeżeli nawet to iskra powinna być nie w tym momencie którym powinnna ale być......
PROSZĘ O POMOC
Dzieki Pozdrawiam
-
- Miejscowość: Zawiercie
- Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
- VROC: 35092
Sprawdź wyłączniki przy dźwigni sprzęgła, bocznej stopce itp. czy wszystko jest dobrze podłączone. Motocykl po wrzuceniu jedynki i puszczeniu sprzęgła zgaśnie jeśli nie złożysz stopki. Jeśli w tych obwodach zabezpieczających coś będzie źle podłączone to też możesz nie mieć iskry.
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
-
- Miejscowość: Zawiercie
- Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
- VROC: 35092
Chyba to nie ta przyczyna. Rozbierałem gaźniki i żadnej elektryki w nich nie ma (chyba, że masz inne), więc nie może to mieć wpływu na iskrę. Ale dobrze, że iskra się już znalazłaCHŁOPAKI iskra jest ale w życiu bym sie nie domyślił że jeżeli nie ma paliwa w gaźnikach to iskry też nie bedzie niezły skurczybyk z tej kawy teraz dalsza walka o jej odpalenie jeden krok bliżej do zwycięstwa
pozdro
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R
- Mars
- Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
- Motocykl: VN 900 classic 2008r.
- VROC: 34646
Prawidłowo powinno być: Motocykl po wrzuceniu biegu zgaśnie...Pustelnik pisze:Motocykl po wrzuceniu jedynki i puszczeniu sprzęgła zgaśnie jeśli nie złożysz stopki.
Nie zdążysz puścić sprzęgła.
Według mnie nawet na pewno brak paliwa nie może być przyczyną braku iskry.Pustelnik pisze:Chyba to nie ta przyczyna.
Na twoim miejscu bym poszukał prawdziwej przyczyny tego "chwilowego" braku iskry. Żebyś się kiedyś nie zdziwił z dala od domu...Rusłan pisze:CHŁOPAKI iskra jest ale w życiu bym sie nie domyślił że jeżeli nie ma paliwa w gaźnikach to iskry też nie bedzie
Ostatnio zmieniony czw kwie 11, 2013 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN
-
chłopkai brakuje mi takiej częsci może ma ktoś na zbyciu??
http://www.cmsnl.com/kawasaki-2001-vn15 ... 180691161/
sa to uchwyty do tłumika które w serwisue kosztuja 400 stówy albo może wiecie gdzie je dostać?? a może znacie wymiary tego cuda to bym dał do wycięcia na laser.
Pozdro
http://www.cmsnl.com/kawasaki-2001-vn15 ... 180691161/
sa to uchwyty do tłumika które w serwisue kosztuja 400 stówy albo może wiecie gdzie je dostać?? a może znacie wymiary tego cuda to bym dał do wycięcia na laser.
Pozdro
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
-
dzieki chłopaki za odp. Piotr tak zrobiłem i nie maja ludzie z allegro tego
Zdzisiu u mnie nie ma możliwości założenia takiego elementu gdyż tłumik to jedna całość ktoś go tak przerobił.... ale mam tez dobre wieści już mam tą część jednak znalazła się u tego magika który rozbierał moto. takze moze jutro już
pozdro
Zdzisiu u mnie nie ma możliwości założenia takiego elementu gdyż tłumik to jedna całość ktoś go tak przerobił.... ale mam tez dobre wieści już mam tą część jednak znalazła się u tego magika który rozbierał moto. takze moze jutro już
pozdro