okropne wibracje na ramie pomóżcie
-
- Miejscowość: włoszczowa
- Motocykl: vulcan 93'
- VROC: 0
Witam ponownie. Dzis mechanik dostał się do balanserow ( tych walkow) okazało się że wszystko jest idealnie ustawione na znaki.... Kosz sprzęgłowy zębatki łożyska wszystko wygląda ze jest ok.. Kurczę już nie mam koncepcji co może być przyczyną tych drgań odkręcił świece i na jednym cylindrze jest ciemna świeca ale czy to ma tu jakiś wpływ? Może ktoś ma jakieś pomysły?
- Lukanio
- Miejscowość: Łowicz
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic
Sprawdź sprężanie na obu cylindrach, może coś się wyjaśni, acha czy w silniku nic nie dzwoni puka czy coś w tym rodzaju? - pytam bo pomyślałem jeszcze o spalaniu stukowym....sebbb pisze:Miałem takie wibracje że po 30 km ręce drętwiały. U mnie przyczyną był wypalony zawór wydechowy na tylnym cylindrze. sprawdź spreżanie
-
- Miejscowość: włoszczowa
- Motocykl: vulcan 93'
Sprężanie sprawdzane bylo tez. Tylny 10,8 a przedni 10,1. Mechanik regulowal gaźniki i zubożył mieszankę. Spalanie 5,5/100 w dwie osoby. Silnik chodzi twardo przy przyspieszaniu tylko. Poza tym mechanik stwierdził ze tego balansera nie da się ustawić inaczej tzn wchodzi tylko w jednej pozycji wiec raczej odpada opcja złego ustawienia. Kurde może taki urok tego silnika. Nie mam tu porównaniaLukanio pisze:Sprawdź sprężanie na obu cylindrach, może coś się wyjaśni, acha czy w silniku nic nie dzwoni puka czy coś w tym rodzaju? - pytam bo pomyślałem jeszcze o spalaniu stukowym....sebbb pisze:Miałem takie wibracje że po 30 km ręce drętwiały. U mnie przyczyną był wypalony zawór wydechowy na tylnym cylindrze. sprawdź spreżanie