Napinacz łańcuszka napędu pompy wody.
Napinacz łańcuszka napędu pompy wody.
Witam serdecznie Wszystkich! Pytanko czy napinacz napędu pompy wody na łańcuszku ma być luźny? Zauważyłem podczas wymiany sprężyny talerzowej sprzęgła.
Re: Napinacz łańcuszka napędu pompy wody.
I jeszcze jedno, czy to normalne że sprężyna padła po 10 tyś.? Założyłem orginał
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Sprężyna napinacza dociska ślizg do łańcuszka, ten element nie powinien być luźny, chociaż nie ma tam wielkich sił. Wyciągnięty łańcuch, sprężyna lub wytarty ślizg, części nie są drogie. Dobrze zamontowałeś sprężyny na sprzęgle (dużą i trzy małe?), trochę za szybko cokolwiek się zadziało w tym miejscu.
Dzięki za info. Ten łańcuszek od pomy wody jest za luźny ewidentnie. Myślę że nie będzie problemu go zdemontować. Może ktoś już to rozbierał? Kiedyś niedopilnowalem stanu oleju,możliwe że się coś przytarło.
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Fora podają, że tylko 10tys przebiegu na sprężynie sprzęgła jest jednak możliwe, ale i przejechanie 50tys mil również, także w razie czego trochę informacji https://gadgetsfixitpage.com/article.ph ... eplacement Wymiana łańcuszka prosta jak drut, rozbierałeś sprzęgło, to też spokojnie wymienisz napęd pompy.
Witam Wszystkich! Złożyłem sprzęgło na sprężynie BSRNETA. Bardzo ciężko chodzi klamka,Jazda raczej nie możliwa. W standardowej sprężynie po 5 tyś km. Jest wyżłobienie na 0.5 mm . W linku podanym autor sugeruje zmianę na tarcze od mean strika,lub zastosowanie specjalnej podkładki zpowalniającej zużywanie sprężyny nr. kat 13280A Jakieś pomysły?