glosne wydechy
-
- Miejscowość: kielce
- Motocykl: kawasaki vn750k
- VROC: 750
glosne wydechy
witam wszystkich
jestem nowym uzytkownikiem i to moj pierwszy poscik tutaj
mam kilka problemow z moim VN750 ktorego niedawno nabylem
mianowicie pierwszy z nich to puste wydechy ktore chcialbym troszeczke wyciszyc jednak nie bardzo wiem jak
nastepnym jest problem z elektryka...nie ma ladowania na niskich obrotach, niesprawny jest wskaznik paliwa a takze obrotomierz
jestem z kielc wiec bardzo mile widziany bylby takze kontakt z kims z okolicy chocby w celu porownania bo mam kilka zastrzezen co do swojego egzemplarza....troszke zbyt tanio go kupilem i sadze ze gdzies jest haczyk
prosze o wszelka pomoc
Pozdrawiam
mianowicie pierwszy z nich to puste wydechy ktore chcialbym troszeczke wyciszyc jednak nie bardzo wiem jak
nastepnym jest problem z elektryka...nie ma ladowania na niskich obrotach, niesprawny jest wskaznik paliwa a takze obrotomierz
jestem z kielc wiec bardzo mile widziany bylby takze kontakt z kims z okolicy chocby w celu porownania bo mam kilka zastrzezen co do swojego egzemplarza....troszke zbyt tanio go kupilem i sadze ze gdzies jest haczyk
prosze o wszelka pomoc
Pozdrawiam
-
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Re: glosne wydechy
Co rozumiesz przez pojęcie "nie ma ładowania na niskich" ? jakie masz wartości na przyrządzie?Krizis1988 pisze:witam wszystkich
prosze o wszelka pomoc
Pozdrawiam
Wskaźnik paliwa ? sprawdź małą białą kostkę pomiędzy bakiem a siedzeniem, rozpięta? zaśniedziałe styki? analogiczny sposób naprawy z obrotomierzem. Ten model to elektroniczny wskaźnik więc musisz posprawdzać połączenia.
Jeżeli głośne wydechy a masz z tym problemy to radzę alledrogo i kupić oryginały w znośnym stanie.
Trzymaj się
-
-
-
- Piotr_Classic
-
regulator spalony...dzisiaj przejrzalem cala instalacje...bede potrzebowal ogolnie troche czesci jesli ma ktos takiego na czesci to prosze o wiadomosc..pozdrawiam
jesli chodzi o kwestie wydechow znalazem na allegro jakies wytlumienia do wydechow
http://moto.allegro.pl/tlumiki-wytlumie ... 84931.html
wie ktos cos na temat ich skutecznosci??
jesli chodzi o kwestie wydechow znalazem na allegro jakies wytlumienia do wydechow
- Piotr_Classic
poszukaj, lecz niestety nie mogę nikogo z nich polecić gdyż nie korzystałem z usług :
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... ring=vn750
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... ring=vn750
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
jeżeli chodzi o wytłumienie wydechów, zacznij od czegoś takiego:Krizis1988 pisze:regulator spalony...dzisiaj przejrzalem cala instalacje...bede potrzebowal ogolnie troche czesci jesli ma ktos takiego na czesci to prosze o wiadomosc..pozdrawiam
Dobrze widzisz - to wycior kominiarski do instalacji c.o. Cena ok. 8 zł w Leroy Merlin. Dobierz średnicę, wciśnij w wydech i sprawdź, jak wpływa na głośność. Dopiero potem decyduj, co chcesz robić dalej z wydechami.
Przyjrzyj się dobrze motocyklom na zlocie. Kilka takich rozwiązań znajdziesz.
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Ja polecam do wyciszenia wydechów DB killery (decibel killer) są na allegro może dopasujesz średnicę. Ja nie znalazłem do swojego VN900 - też wyprute wydechy ale koleś mi wytoczył tuleje na wymiar, wspawał rury w środek i nawiercił. Wkładam je tylko na przeląd i na dłuższe trasy i spisują sie rewelacyjnie. Jak potrzebujesz więcej szczegółow daj znać podeślę fotki
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Panowie proszę o taka informację, czy np przy wyprutych oryginalnych wydechach trzeba coś regulować silnik ? jeżeli tak to przy zakładaniu db kilerów(lub szczot kominiarskich) zmienia się jakaś tam wartość przelotu spalin przez tłumiki i co znów regulacja ? to bez sensu byłoby,
tak sobie rozważam to wyprucie plus db killery i żeby jeździć z tym tak w stosunku - puste/db kiler-2/10 tylko czy to wyprucie wydechów oryginalnych to poza tym że będzie głośniejszy czy będzie przyjemniejszy niski dźwięk godny uwagi ? mowa o VN 800.
nie każcie mi kupować akcesoryjnych bo sknera jestem
tak sobie rozważam to wyprucie plus db killery i żeby jeździć z tym tak w stosunku - puste/db kiler-2/10 tylko czy to wyprucie wydechów oryginalnych to poza tym że będzie głośniejszy czy będzie przyjemniejszy niski dźwięk godny uwagi ? mowa o VN 800.
nie każcie mi kupować akcesoryjnych bo sknera jestem
-
- Miejscowość: Świdnik
- Motocykl: VN 1700 VOYAGER
- VROC: 32896
Zmontowałem na szybko taki filmik dla porównania i zaraz się załaduje to wrzucę, nie oddaje on oczywiście tego co w realu ale jakiś pogląd jest, pozdrawiam.mayones4 pisze: tylko czy to wyprucie wydechów oryginalnych to poza tym że będzie głośniejszy czy będzie przyjemniejszy niski dźwięk godny uwagi ? mowa o VN 800.
Generalnie nie ma tu mocnego dołu ale jak na prowizorkę to źle nie jest, porządny wydech nie kosztuje mało.
FILMIK
-
- Miejscowość: Świdnik
- Motocykl: VN 1700 VOYAGER
- VROC: 32896
No to sobie pokpiłeś ze mnie ale spoko, większy jesteś to darujęShepherd pisze: wielkiego jak "wulkan etna" doświadczenia
Jak dla mnie to dobrze rozwiercone wydechy to chyba kompromis, teraz mam trochę za głośno w trasie, w głowie huczy po kilkudziesięciu km szybszej jazdy, takie spokojne podróżowanie nie dokucza.
Z 2 zaś strony dźwięk jest głębszy, uwielbiam ten odgłos dudnienia jak się z niskich obrotów moto zbiera, głośno jest ale jeszcze na skraju dobrego smaku, wiadomo że to nie są dedykowane wydechy a i pojemność skromna to nie ma co za bardzo dmuchać