Kupowanie od importerów (głównie USA)

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Awatar użytkownika
marekm
Miejscowość: Gdańsk
Motocykl: VN900 Classic, Yamaha T-Max 530
VROC: 0

Post autor: marekm » czw wrz 13, 2012

Jest mi obojętne faktura czy umowa, byle wszystko odbyło się lege artis, moto było zdrowe i piękne, a cena przystępna. :D

...i nie odsyłacie mnie do salonu. :mad:

W sprawie motka od motocyklisty, zaglądam regularnie na giełdę forumową, ale na razie bez rezultatu. :(

Awatar użytkownika
Mayones
Miejscowość: B-B
Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS

Post autor: Mayones » czw wrz 13, 2012

http://forumprawne.org/prawa-konsumenta ... ustwo.html
sporo tego w necie
no u mnie na bielskim forum nikt nie sprzedaje VN, same virago czy shadowy będę zerkał. ja mojego znalazłem gdzieś po 7-8 miesiącach ;)

Gasman
Miejscowość: Brodnica
Motocykl: HD FLHTCUI
VROC: 34836

Post autor: Gasman » czw wrz 13, 2012

Mozna poszukac, ciezko bedzie znalezc, bo w Polsce malo jest ofert godnych uwagi jesli chodzi o Vulcany, jak juz to na naszym forum,a poza forum widzialem ladnego w Lidorze swego czasu , nawet sie do niego przymierzalem ( VN900) ale niestety mialem juz swoja 800 a na drugi kasy nie bylo- tyle ze byl krotko i sie sprzedal.
Rolling, rolling, rolling.........
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....

Awatar użytkownika
Thomas
Miejscowość: Chorzów, Bytom
Motocykl: VN 2000 Limited
VROC: 33040

Post autor: Thomas » czw wrz 13, 2012

Napisz do http://motoexclusive.otomoto.pl/ ja kupiłem w ciemno i kilku forumowiczów , warto zapytać , sprowadzi na zamówienie z gwarancją itd.
VROC#33040

Lepiej mieć brzuch z jedzenia niż garb z roboty.

Awatar użytkownika
marekm

Nie pisałem co prawda, ale śledzę ich ofertę. Zastanawiałem się nawet nad V2K, ale mają tylko model z tą mega lampą. Wolałbym klasyka.

Awatar użytkownika
mirad
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: VN 2000 Classic
VROC: 32433

Post autor: mirad » czw wrz 13, 2012

Panowie, większość sprzętu auto-moto z USA pochodzi z zamkniętych aukcji ubezpieczycieli - albo do naprawy /jak się kwalifikuje/ przez uprawnione serwisy albo export. Najtaniej idą takie bez prawa naprawy w USA - nie zarejestrują i już. Takie są ulubione przez wielu naszych sprzedąjących "bezwypadkowy import z USA". Do tego te fakturowe mieszania. Tak jest od kiedy pamiętam.

Wystarczy popatrzeć na ceny używanych moto od właścicieli w USA i dodać resztę kosztów. Hurtownik maszyn bez uszkodzeń ma u komisantów rabat na którym zarabia, trochę na transporcie bo wypełnia cały kontener no i za fatygę. Musi kosztować, ale nie jest to moto po przejściach i transakcja legal.

:yeee:
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !

Awatar użytkownika
marekm

To wszystko wiemy. Wcześniej gdzieś pisałem, że na 10 sprawdzonych wg VIN, aż 9 miało szkodę całkowitą w USA, a u nas występowały jako "bezwypadkowe".

To co dziwi mnie bardziej, to fakt, że importerzy ogłaszają publicznie (rodzime portale) cenę motocykla, po czym kupującemu wystawiają fakturę na 30% tej kwoty.

Wszyscy zdają się to akceptować, choć z drugiej strony wątpię aby podobny proceder był możliwy w np. w handlu detalicznym.

Dla przykładu, kupujemy buty za 200 PLN, a paragon dostajemy na 70 PLN. Kto by się na to zgodził ?

Awatar użytkownika
Thomas
Miejscowość: Chorzów, Bytom
Motocykl: VN 2000 Limited
VROC: 33040

Post autor: Thomas » czw wrz 13, 2012

Tam http://motoexclusive.otomoto.pl/ masz fakturę za cały sprzęt :ok:
VROC#33040

Lepiej mieć brzuch z jedzenia niż garb z roboty.

Awatar użytkownika
marekm

Thomas pisze:Tam http://motoexclusive.otomoto.pl/ masz fakturę za cały sprzęt :ok:
marekm pisze:Nie pisałem co prawda, ale śledzę ich ofertę. Zastanawiałem się nawet nad V2K, ale mają tylko model z tą mega lampą. Wolałbym klasyka.

Awatar użytkownika
Daromax
Miejscowość: Zabrze
Motocykl: VN 2000 Classic LT
VROC: 33649

Post autor: Daromax » pt wrz 14, 2012

:) http://motoexclusive.otomoto.pl/ firma może i dobra ale droga :)

Awatar użytkownika
mirad
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: VN 2000 Classic
VROC: 32433

Post autor: mirad » pt wrz 14, 2012

Daromax pisze::) http://motoexclusive.otomoto.pl/ firma może i dobra ale droga :)
Nazwa zobowiązuje. :ok:

Ale poważnie, płaci się za komfort, albo jego duże prawdopodobieństwo.

:yeee:
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !

Awatar użytkownika
marekm

Post autor: marekm » pt wrz 14, 2012

A co powiecie o firmie Adam Motocykle z Poznania ?

Trufel

Post autor: Trufel » sob wrz 15, 2012

Adam Motocykle można i tak widziałem ich zaplecze i powiem , że poszedł bym tam do nich i popytał jak bym chciał motunga :p . Koleś ma syna MARCIN MOTOCYKLE tam nie polecam nie NIE , jak już mówimy o Poznaniu , to w Luboniu na ul. 11 Listopada 73 przytargają co chcesz byle młode i nie starsze niż 3 może 4 lata :D . Mój tatko tam kupił swego intrudera 1400 i ma go do dzisiaj i nei było żadnych przekrętów , ja tam prawie kupiłem , również intrudera M1800 , ale się rozmyśliłem :yeee:

Gasman

Post autor: Gasman » sob wrz 15, 2012

Trufel , a to ciekawe co piszesz, bo tak sie zastanawialem wlasnie z tych okolic cos szukac na przyszlosc. Dobrze wiedziec co jest grane w okolicy Poznania.mam tam mala mete ( w Tarnowie Pdg) to jak cos to mozna nawet kilka dni posiedziec i szukac w Poznaniu

A mozesz cos powiedziec o Motor Sed- stoi tam fajny Nomad- przynajmniej taki jest na zdjeciach( tyle ze stoi juz dosc dlugo)

A tak na marginesie to syn robi antyreklame ojcu :D

Awatar użytkownika
marekm

Post autor: marekm » sob wrz 15, 2012

Zapytam jeszcze o Choppers USA w Orle k/Wejherowa. Kupował ktoś ?

Wybieram się tam dzisiaj obejrzeć Nomada z 2006 roku.

Motoexclusive ściąga motki na zamówienie. Jeżeli do końca października nic nie kupię, pogadam z nimi.

Trufel

Post autor: Trufel » sob wrz 15, 2012

Gasman do Tarnowa P. mam 15 minut jazdy :ok:
Co do syna to nie wiem ale wydaje mi się , że nie współpracują razem albo młody dostaje same zwłoki :D
Jak chcesz to mogę poszukać i ewentualnie podjechać i obejżeć to i owo jeśli chcesz

Awatar użytkownika
Hubas
Miejscowość: Dopiewo
Motocykl: VN 2000 CLASSIC
VROC: 33938

Post autor: Hubas » sob wrz 15, 2012

Oglądałem już parę sprzętów w Marcin Motocykle i zdecydowanie odradzam , każdy z nich po dzwonie a i zrobiony fatalnie. :(
Kupując Motocykl - Kupujesz Pasję na Całe Życie.

Gasman

Post autor: Gasman » sob wrz 15, 2012

Czyli jednak cos jest na rzeczy z tym 'Marcin motocykle' bo to nie pierwsze takie opinie o tym importerze. Znaczy sie omijac szerooookim lukiem :D

Trufel ,dzieki za oferte, przymierzam sie do zmiany moto( na 100% bedzie VN) ale dopiero wiosna. Jak bede sie wybierac do Tarnowa ( motongiem czy puszka to dam znac). :ok:

Awatar użytkownika
Grzebyt
Miejscowość: Pruszcz Gdański
Motocykl: KAWASAKI VN 1600

Post autor: Grzebyt » pn lis 26, 2012

marekm pisze:Zapytam jeszcze o Choppers USA w Orle k/Wejherowa. Kupował ktoś ?

Wybieram się tam dzisiaj obejrzeć Nomada z 2006 roku.

Motoexclusive ściąga motki na zamówienie. Jeżeli do końca października nic nie kupię, pogadam z nimi.

Późno ale zapytam, jak wrażenia z Choppers USA ?

Awatar użytkownika
Tokar
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN 2000
VROC: 33470

Post autor: Tokar » wt lis 27, 2012

Thomas pisze:Tam http://motoexclusive.otomoto.pl/ masz fakturę za cały sprzęt :ok:
Thomas NIE ZGODZĘ SIĘ z Tobą........Znam co najmniej 3 przypadki gdzie cena na fakturze była o 15-20 tys niższa niż w rzeczywistości i nie było mowy o innej opcji. Z czego w jednym przypadku gość przed zakupem poprosił o fakturę na pełną kwotę, a później się okazało że dupa.
Marekm u mnie w mieście jest dwóch importerów używek- motoexlusive.pl i motocykle.lublin.pl przy czym drugiego odradzam. Jeżeli chcesz wiedzieć więcej pisz PW lub dzwoń tel 664665688 na tyle na ile się znam pomogę. Jak coś znajdziesz u nas to mogę to sprawdzić żebyś na darmo nie jechał.
P.S. "DWÓJKA" z tą lampą jest zajebista-jak dołożysz fajne lightbary jest wyjątkowa
Obrazek

ODPOWIEDZ