Kupowanie od importerów (głównie USA)
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
http://forumprawne.org/prawa-konsumenta ... ustwo.html
sporo tego w necie
no u mnie na bielskim forum nikt nie sprzedaje VN, same virago czy shadowy będę zerkał. ja mojego znalazłem gdzieś po 7-8 miesiącach
sporo tego w necie
no u mnie na bielskim forum nikt nie sprzedaje VN, same virago czy shadowy będę zerkał. ja mojego znalazłem gdzieś po 7-8 miesiącach
-
- Miejscowość: Brodnica
- Motocykl: HD FLHTCUI
- VROC: 34836
Mozna poszukac, ciezko bedzie znalezc, bo w Polsce malo jest ofert godnych uwagi jesli chodzi o Vulcany, jak juz to na naszym forum,a poza forum widzialem ladnego w Lidorze swego czasu , nawet sie do niego przymierzalem ( VN900) ale niestety mialem juz swoja 800 a na drugi kasy nie bylo- tyle ze byl krotko i sie sprzedal.
Rolling, rolling, rolling.........
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
- Thomas
- Miejscowość: Chorzów, Bytom
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 33040
Napisz do http://motoexclusive.otomoto.pl/ ja kupiłem w ciemno i kilku forumowiczów , warto zapytać , sprowadzi na zamówienie z gwarancją itd.
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Panowie, większość sprzętu auto-moto z USA pochodzi z zamkniętych aukcji ubezpieczycieli - albo do naprawy /jak się kwalifikuje/ przez uprawnione serwisy albo export. Najtaniej idą takie bez prawa naprawy w USA - nie zarejestrują i już. Takie są ulubione przez wielu naszych sprzedąjących "bezwypadkowy import z USA". Do tego te fakturowe mieszania. Tak jest od kiedy pamiętam.
Wystarczy popatrzeć na ceny używanych moto od właścicieli w USA i dodać resztę kosztów. Hurtownik maszyn bez uszkodzeń ma u komisantów rabat na którym zarabia, trochę na transporcie bo wypełnia cały kontener no i za fatygę. Musi kosztować, ale nie jest to moto po przejściach i transakcja legal.
Wystarczy popatrzeć na ceny używanych moto od właścicieli w USA i dodać resztę kosztów. Hurtownik maszyn bez uszkodzeń ma u komisantów rabat na którym zarabia, trochę na transporcie bo wypełnia cały kontener no i za fatygę. Musi kosztować, ale nie jest to moto po przejściach i transakcja legal.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- marekm
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: VN900 Classic, Yamaha T-Max 530
To wszystko wiemy. Wcześniej gdzieś pisałem, że na 10 sprawdzonych wg VIN, aż 9 miało szkodę całkowitą w USA, a u nas występowały jako "bezwypadkowe".
To co dziwi mnie bardziej, to fakt, że importerzy ogłaszają publicznie (rodzime portale) cenę motocykla, po czym kupującemu wystawiają fakturę na 30% tej kwoty.
Wszyscy zdają się to akceptować, choć z drugiej strony wątpię aby podobny proceder był możliwy w np. w handlu detalicznym.
Dla przykładu, kupujemy buty za 200 PLN, a paragon dostajemy na 70 PLN. Kto by się na to zgodził ?
To co dziwi mnie bardziej, to fakt, że importerzy ogłaszają publicznie (rodzime portale) cenę motocykla, po czym kupującemu wystawiają fakturę na 30% tej kwoty.
Wszyscy zdają się to akceptować, choć z drugiej strony wątpię aby podobny proceder był możliwy w np. w handlu detalicznym.
Dla przykładu, kupujemy buty za 200 PLN, a paragon dostajemy na 70 PLN. Kto by się na to zgodził ?
- Thomas
- Miejscowość: Chorzów, Bytom
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 33040
Tam http://motoexclusive.otomoto.pl/ masz fakturę za cały sprzęt
- marekm
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: VN900 Classic, Yamaha T-Max 530
Thomas pisze:Tam http://motoexclusive.otomoto.pl/ masz fakturę za cały sprzęt
marekm pisze:Nie pisałem co prawda, ale śledzę ich ofertę. Zastanawiałem się nawet nad V2K, ale mają tylko model z tą mega lampą. Wolałbym klasyka.
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
http://motoexclusive.otomoto.pl/ firma może i dobra ale droga
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Nazwa zobowiązuje.Daromax pisze: http://motoexclusive.otomoto.pl/ firma może i dobra ale droga
Ale poważnie, płaci się za komfort, albo jego duże prawdopodobieństwo.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
Adam Motocykle można i tak widziałem ich zaplecze i powiem , że poszedł bym tam do nich i popytał jak bym chciał motunga . Koleś ma syna MARCIN MOTOCYKLE tam nie polecam nie NIE , jak już mówimy o Poznaniu , to w Luboniu na ul. 11 Listopada 73 przytargają co chcesz byle młode i nie starsze niż 3 może 4 lata . Mój tatko tam kupił swego intrudera 1400 i ma go do dzisiaj i nei było żadnych przekrętów , ja tam prawie kupiłem , również intrudera M1800 , ale się rozmyśliłem
-
Trufel , a to ciekawe co piszesz, bo tak sie zastanawialem wlasnie z tych okolic cos szukac na przyszlosc. Dobrze wiedziec co jest grane w okolicy Poznania.mam tam mala mete ( w Tarnowie Pdg) to jak cos to mozna nawet kilka dni posiedziec i szukac w Poznaniu
A mozesz cos powiedziec o Motor Sed- stoi tam fajny Nomad- przynajmniej taki jest na zdjeciach( tyle ze stoi juz dosc dlugo)
A tak na marginesie to syn robi antyreklame ojcu
A mozesz cos powiedziec o Motor Sed- stoi tam fajny Nomad- przynajmniej taki jest na zdjeciach( tyle ze stoi juz dosc dlugo)
A tak na marginesie to syn robi antyreklame ojcu
-
Czyli jednak cos jest na rzeczy z tym 'Marcin motocykle' bo to nie pierwsze takie opinie o tym importerze. Znaczy sie omijac szerooookim lukiem
Trufel ,dzieki za oferte, przymierzam sie do zmiany moto( na 100% bedzie VN) ale dopiero wiosna. Jak bede sie wybierac do Tarnowa ( motongiem czy puszka to dam znac).
Trufel ,dzieki za oferte, przymierzam sie do zmiany moto( na 100% bedzie VN) ale dopiero wiosna. Jak bede sie wybierac do Tarnowa ( motongiem czy puszka to dam znac).
Thomas NIE ZGODZĘ SIĘ z Tobą........Znam co najmniej 3 przypadki gdzie cena na fakturze była o 15-20 tys niższa niż w rzeczywistości i nie było mowy o innej opcji. Z czego w jednym przypadku gość przed zakupem poprosił o fakturę na pełną kwotę, a później się okazało że dupa.Thomas pisze:Tam http://motoexclusive.otomoto.pl/ masz fakturę za cały sprzęt
Marekm u mnie w mieście jest dwóch importerów używek- motoexlusive.pl i motocykle.lublin.pl przy czym drugiego odradzam. Jeżeli chcesz wiedzieć więcej pisz PW lub dzwoń tel 664665688 na tyle na ile się znam pomogę. Jak coś znajdziesz u nas to mogę to sprawdzić żebyś na darmo nie jechał.
P.S. "DWÓJKA" z tą lampą jest zajebista-jak dołożysz fajne lightbary jest wyjątkowa