Mononukleoza zakaźna - what?
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Mononukleoza zakaźna - what?
Dziś nie mogłem oddać krwi, odpadłem u lekarza przez to gówno. Zaraziła się ponad tydzień temu moja córa, nie wiadomo skąd... Przez to gówno przez parę dni dostawaliśmy szału, bo nie wiadomo co było dziecku (wyrosło jej jakieś badziewie na szyjce, taka buła, nawet było podejrzenie o najgorsze).
Piszę bo wielu z nas ma małe dzieci, obserwujcie je i przy wysokiej gorączce patrzcie na zmiany, np. węzłów chłonnych. Przy mononukleozie absolutnie NIE WOLNO podawać antybiotyku!!! Jeśli lekarz źle rozpozna może być źle
http://dziecko.onet.pl/867,0,42,mononuk ... tykul.html
U mnie poza tą bułą nic więcej nie było w objawach. Ale po odpowiednich badania już jest OK
Piszę bo wielu z nas ma małe dzieci, obserwujcie je i przy wysokiej gorączce patrzcie na zmiany, np. węzłów chłonnych. Przy mononukleozie absolutnie NIE WOLNO podawać antybiotyku!!! Jeśli lekarz źle rozpozna może być źle
http://dziecko.onet.pl/867,0,42,mononuk ... tykul.html
U mnie poza tą bułą nic więcej nie było w objawach. Ale po odpowiednich badania już jest OK
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Dzięki wszystkim za wsparcie (to od Córki, cyt. "o tato patrz, pisza o mnie w sieci... łałłłł")bartazzz pisze:zdrowia!
A można się jakoś przed tym uchronić?
Uchronić sie można, np. nie całując, jest to tzw. choroba pocałunków, ale co bardziej wystapiło u mojej 8latki, poprzez kropelkowe rozsiewanie (kaszel, katar innych dziecków w szkole).
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...