"Miszcze" w HD
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Właśnie wróciłem z ekscytującego spotkania z moją odśnieżarką.
Spotkanie miało podtekst seksualny - tyle śniegu na ło .
Wszystkim wielbicielom białego szaleństwa dedykuję adekwatną śnieżynkę.
Lubicie to macie. (#) patrz odnośnik.
Ja tam wolę widoki znad kolorowego płynu, z palemką za oknem.
(#) - zemsta jest rozkoszą bogów. (łacińskie i mądre)
Spotkanie miało podtekst seksualny - tyle śniegu na ło .
Wszystkim wielbicielom białego szaleństwa dedykuję adekwatną śnieżynkę.
Lubicie to macie. (#) patrz odnośnik.
Ja tam wolę widoki znad kolorowego płynu, z palemką za oknem.
(#) - zemsta jest rozkoszą bogów. (łacińskie i mądre)
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- mirad
Wyjąłem z Twojego linku jedno zdjęcie ciekawej wizualizacji 2D samolotu K7.Shepherd pisze:http://englishrussia.digart.pl/galerie/14189.html?14189
Taka refleksja. Nie zachwyca mnie Rosja tamtego systemu. Ale muszę przyznać, że mieli wizje i rozmach. Co by nie powiedzieć rozkaz z góry był święty i nie deliberowano dlaczego nie da się zrobić tylko jak wykonać polecenie. Za defetyzm można było zarobić co najmniej gułag. W rezultacie powstała ogromna ilość ciekawych i beznadziejnych prototypów, które świadczyły o możliwościach konstruktorów i przemysłu. Uwzględniając wszystkie specyficzne warunki tego kraju i sposoby realizacji dorobek mają bogaty. Oczywiście, że zdobywali wszelkimi sposobami wzorce z Zachodu ( dzisiaj Chiny robią to samo na masową skalę ), ilość ofiar śmiertelnych przy oblotach była ogromna i nieznana, jednak z punktu widzenia konstrukcyjnego jest co docenić. To co było permanentną słabością i dystansem do rozwiązań innych krajów to oczywiście technologia materiałowa. W metalurgii nie dało się skopiować stopu bez karty technologicznej składu i obróbki cieplnej. Trzeba też mieć zastrzeżenia do kultury technicznej wykończenia oraz obsługi samolotów, chociaż jak złapano możliwość eksportu to nie było tak tragicznie.
Przykład K-7 jest bardzo ciekawy, choć dzisiaj już kuriozalny.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
Hip hip hura SU dwadzieścia dwa...Abrams pisze:To ja coś naszego pięknego i nisko lecącego dorzucę
A nawiązując jeszcze do odważnych projektów z przed lat
Focke-Wulf Triebflügel - projekt samolotu z wirującymi płatami napędzanymi silnikami odrzutowymi. Projekt przeszedł badania w tunelu aerodynamicznym a budowę prototypu przerwało wkroczenie Aliantów do fabryki Focke-Wulfa
- MUKA
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
- VROC: 0
Ciekawe jak to to miało startować i lądowaćPainkiller pisze:Hip hip hura SU dwadzieścia dwa...Abrams pisze:To ja coś naszego pięknego i nisko lecącego dorzucę
Obrazek
Focke-Wulf Triebflügel - projekt samolotu z wirującymi płatami napędzanymi silnikami odrzutowymi. Projekt przeszedł badania w tunelu aerodynamicznym a budowę prototypu przerwało wkroczenie Aliantów do fabryki Focke-Wulfa
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
http://www.youtube.com/watch?v=WxVWH9mOYGAMUKA pisze:Ciekawe jak to to miało startować i lądowaćPainkiller pisze:Hip hip hura SU dwadzieścia dwa...Abrams pisze:To ja coś naszego pięknego i nisko lecącego dorzucę
Obrazek
Tak. Generalnie Niemcy mieli tak jak Rosjanie, tylko znacznie mniej czasu.... I Bogu dzięki, bo byśmy dzisiaj wszyscy BMW jeździli...
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- mirad
Oba reżimy łączyła prawdziwa chęć zbudowania przewagi w powietrzu, czyli chcieli budować samoloty. Nie było znanego gdzie indziej "chciałabym, a boję się". Nie zrażały ich błędne tropy czy porażki. Mieli k a rezultaty.MaciekSz pisze:Generalnie Niemcy mieli tak jak Rosjanie
Na to bym nie liczył. Ówczesne nasze perspektywy nie wskazywały na to.MaciekSz pisze:wszyscy BMW jeździli
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- MUKA
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
- VROC: 0
No to po świętach trochę o składaniu się w zakręty. Robią przeciwskręty
http://www.youtube.com/watch?v=JcwuQFaxsGU
http://www.youtube.com/watch?v=JcwuQFaxsGU
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.
- mirad
Nie było mnie tu długo, a tu się zrobił przedostatni dzień 2012 roku.
Czas złożyć życzenia wszystkiego najlepszego w NOWYM 2013 roku.
Zdrowia, szczęścia i strumienia gotówki do portfela wszystkich zakręconych moto pozytywnie.
A ponadto:
Ognia motywacji na co dzień…
…takiego wznoszenia do sukcesów…
… ciekawych widoków…. na przyszłość…,
…wygodnych czerwonych trampek…,
…a na początek pysznej zabawy karnawałowej w barwnym towarzystwie.
Czas złożyć życzenia wszystkiego najlepszego w NOWYM 2013 roku.
Zdrowia, szczęścia i strumienia gotówki do portfela wszystkich zakręconych moto pozytywnie.
A ponadto:
Ognia motywacji na co dzień…
…takiego wznoszenia do sukcesów…
… ciekawych widoków…. na przyszłość…,
…wygodnych czerwonych trampek…,
…a na początek pysznej zabawy karnawałowej w barwnym towarzystwie.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !