Witam.
Czy sakwy np takie -
http://allegro.pl/skorzane-sakwy-motocy ... 63247.html
mocujemy tak - ściągamy dwa siedzenia i te uszy od sakw kładziemy na błotniku, wiążemy i na to siedzenia a je potem wiążemy rzemykami do stelaża
Widzę że niektrzy mocują je tylko do stelaża nie przeciągając tych "uszów" pod siedzeniem..
Robić w nich dziurki i mocować je na sztywno śrubami ze stelażem
Dzięki
Sakwy - mocowanie w VN1500
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Jak będziesz robił z uszami to podklej sobie jakąś folię samoprzylepną na błotnik bo Ci te uszy zmatowią lakier, ja miałem z uszami zeszły sezon, było ok choc mnie osobiscie te uszy jakoś irytują, teraz przykręciłem je do stelaży bez uszu mam w środku plastik 2mm i sądzę że da radę, poczekamy zobaczymy, ale jak chcesz kręcone bez uszu to www.sakwy.pl może wstawić równiez blachę w sakwę tak że usztywnia bok
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
2mm plastiku może być mało, szczególnie jeżeli będziesz często jeździł zapakowany. W poprzednim vnie w środek dałem jeszcze stelaż z płaskowników (1 płaski między śrubami i dwa 90 stopni od śrub do podłogi. I to dawało radę.
Sakwy na psów to nie jest dobry pomysł. Lakier idzie w mat po tygodniu, jeżeli nie zabezpieczasz....
Sakwy na psów to nie jest dobry pomysł. Lakier idzie w mat po tygodniu, jeżeli nie zabezpieczasz....
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Mam 3 śruby w sumie w bocznej ściance sakwy dwie u góry i jedna środkiem, na tym obustronnie podkładka ok 2,5 cm i wstawiłem też kątownik żeby usztywnić bok z dołem, zobaczymy póki co będę testował ale też myślałem o podobnym rozwiązaniu jak Ty miałeś.
Tak czy inaczej chyba uzbieram na stelaże z podpórką, bo mam takie blachy chromowane jako stelaż ale jednak się nieco uginają do środka.
Tak czy inaczej chyba uzbieram na stelaże z podpórką, bo mam takie blachy chromowane jako stelaż ale jednak się nieco uginają do środka.