Masz możliwość edycji tekstu do 30min.Fajans pisze:POPRAWKA
12V 35W słabsza od 12V 55W
Ligthbary podłączone.
Sorry za późną odpowiedź.
Tokar
Masz rację rozmawialiśmy na ten temat w Bieszczadach.
MaciekSz
Mój Vn to 2006r nie ma gwarancji.
Radio
Nie znalazłem żadnego miejsca gdzie była by możliwość zakupu uzwojenia statora do Vn 900 w takich cenach jak podajesz.
Cena uzyskana w serwisie to za sam stator 2800 PLN.
Ja kupiłem w stanach zamiennik firmy RICK’S, na amerykańskich forach wszyscy twierdzą że jest o niebo lepszy od oryginału:
Stator 150 USD + 16USD za przesyłkę (nie płaciłem cła).
Uszczelka (nie pamiętam) około 20USD, musiałem podać numer silnika bo są różne typy i nie są zamienne między sobą.
Dochodzi jeszcze koszt oleju, ponieważ po spuszczeniu nie wlałem starego z powrotem.
Co do robocizny to naprawę wykonałem sam (mam doświadczenie zawodowe)i wcale nie jest to proste dla kogoś początkującego.
Odpowiednie klucze, klucz dynamometryczny, trzeba zdemontować koło napędzające pas zębaty i potem to wszystko zmontować.
Mam historię naprawy udokumentowaną na zdjęciach ale nie potrafię ich wkleić na forum do tego wątku.
Wszystko co napisałem dotyczy VN 900 , nie wiem jak to jest w innych VN
Tokar
Masz rację rozmawialiśmy na ten temat w Bieszczadach.
MaciekSz
Mój Vn to 2006r nie ma gwarancji.
Radio
Nie znalazłem żadnego miejsca gdzie była by możliwość zakupu uzwojenia statora do Vn 900 w takich cenach jak podajesz.
Cena uzyskana w serwisie to za sam stator 2800 PLN.
Ja kupiłem w stanach zamiennik firmy RICK’S, na amerykańskich forach wszyscy twierdzą że jest o niebo lepszy od oryginału:
Stator 150 USD + 16USD za przesyłkę (nie płaciłem cła).
Uszczelka (nie pamiętam) około 20USD, musiałem podać numer silnika bo są różne typy i nie są zamienne między sobą.
Dochodzi jeszcze koszt oleju, ponieważ po spuszczeniu nie wlałem starego z powrotem.
Co do robocizny to naprawę wykonałem sam (mam doświadczenie zawodowe)i wcale nie jest to proste dla kogoś początkującego.
Odpowiednie klucze, klucz dynamometryczny, trzeba zdemontować koło napędzające pas zębaty i potem to wszystko zmontować.
Mam historię naprawy udokumentowaną na zdjęciach ale nie potrafię ich wkleić na forum do tego wątku.
Wszystko co napisałem dotyczy VN 900 , nie wiem jak to jest w innych VN
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Tezis, podałem zakres 300 za używkę, 500 zł za nowy stator, więc te 166$ mieści się w zakresie, lub minimalnie ją przekracza, o uszczelce i oleju pisałem wcześniej więc nie będę się powtarzał, co do wymiany..... może pochodzę z innego pokolenia które prawie wszystko przy 2oo robiło samodzielnie i stąd wpis o samodzielnej wymianie, w dzisiejszych czasach coraz mniej ludzi wymienia samemu oleje, świece czy też przeprowadza jakiekolwiek naprawy, a szkoda bo to sama przyjemność i jakie później zadowolenie że wszystko zrobiło się samemu
Odnośnie dodawania zdjęć to w pierwszej kolejności musisz je gdzieś w necie zapisać, później odpowiedź nie piszesz w tym okienku o nazwie "Szybka odpowiedź" lecz klikasz żółte okienko o tytule "Odpowiedź" pod ostatnią wypowiedzią a tam klikasz na "IMG" i wpisujesz adres zdjęcia które zamieściłeś gdzieś w necie i..... włala
Odnośnie dodawania zdjęć to w pierwszej kolejności musisz je gdzieś w necie zapisać, później odpowiedź nie piszesz w tym okienku o nazwie "Szybka odpowiedź" lecz klikasz żółte okienko o tytule "Odpowiedź" pod ostatnią wypowiedzią a tam klikasz na "IMG" i wpisujesz adres zdjęcia które zamieściłeś gdzieś w necie i..... włala
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Radio dzięki za odpowiedź
W poprzednim poście miałem na mysli oryginalny stator nie jakikolwiek zamiennik.
podaj bardzo proszę jakiś namiar na nowy oryginalny stator za około 500 PLN, ja nie znalazłem.
Zadowoliłem się zamiennikiem i moto pieknie śmiga.
Ja też lubię sam "pogrzebać" przy moto.
Z wklejaniem zdjęć powalczę, bo komputer to chyba nie jest mój "przyjaciel"
W poprzednim poście miałem na mysli oryginalny stator nie jakikolwiek zamiennik.
podaj bardzo proszę jakiś namiar na nowy oryginalny stator za około 500 PLN, ja nie znalazłem.
Zadowoliłem się zamiennikiem i moto pieknie śmiga.
Ja też lubię sam "pogrzebać" przy moto.
Z wklejaniem zdjęć powalczę, bo komputer to chyba nie jest mój "przyjaciel"
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Tezis, a ja miałem na myśli zamiennik o którym pisałeś lub zakup używki na alledrogo lub na ebay, nowe i oryginalne kosztują bo producent jak i serwisy muszą przecież z czegoś żyć, ale o tym również pisałem, odnośnie zdjęć to jakbyś miał problemy to daj znać, pomożemy
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,