drogi na Ukrainie
-
- Miejscowość: Katowice
- Motocykl: VN 800 Classic
- VROC: 0
Dwa lata temu jechałem samochodem na Krym, potwierdzam to co wyżej, aczkolwiek może nie w takiej skali, ale owszem. Normalna wydaje się jezdnia niczym wstążka po sam horyzont, piękne stepy, jedziesz spokojnie aż tu nagle wyrasta asfaltowy kopiec kreta i gdyby ponadnormatywna osłona już nie było by miski olejowej.. więcej takich perełek. Jedyny dobry odcinek to kawałek autostrady. Jednakowoż pojechałbym chętnie jeszcze i kilka razy ze względu na inne walory, estetyczne niewieście rzekłbym
Only dead Fish go with the flow
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Pamietam taki sam reportaż sprzed kilku ładnych lat z porównaniem Polski i Niemiec
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
Jeżdżę na Ukrainę regularnie i mogę potwierdzić, takie tam są drogi! Ale był bym niesprawiedliwy gdybym nie wspomniał, że są tam również drogi równe jak stół (np od granicy w Korczowej do Lwowa <w samym Lwowie już dramat>). Generalnie zauważyłem taką prawidłowość: jak droga główna to jest jakoś utrzymana a im status niższy tym gorzej.
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Byłem tam i potwierdzam, jest słabo z drogami na Ukrainie.
Ale żeby sprawiedliwości stało się zadość trzeba dodać, że drogi w PL buduje UE ( 27 państw) z naszym mniejszościowym udziałem.
Ukraina ilustruje podobną sytuację u nas gdybyśmy nie mieli kasy z zewnątrz. Samodzielna budowa dróg wymaga silnej gospodarki, której w UA i w PL nie ma.
Ale żeby sprawiedliwości stało się zadość trzeba dodać, że drogi w PL buduje UE ( 27 państw) z naszym mniejszościowym udziałem.
Ukraina ilustruje podobną sytuację u nas gdybyśmy nie mieli kasy z zewnątrz. Samodzielna budowa dróg wymaga silnej gospodarki, której w UA i w PL nie ma.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
Moja osiemnastoletnia Sigma kilka razy dała radę (za tydzień mam nadzieję, że znowu sobie poradzi) więc Nomad pewnie też podoła. Tylko jazda w nocy odpada bo trzeba skupiać się cały czas na drodze, dziurach ale przede wszystkim innych kierowcach. Trzeba też pilnować się przed drogówką Zatrzymują na widok polskiej rejestracji i starają się wyciągnąć łapówę. Poza tym jest fajnieSchwartzu pisze:O shit, a właśnie tam chcemy jechać w tym roku... Nomad się nie rozsypie? Jak myślicie?