LTD amortyzator tył
-
- Miejscowość: Płońsk
- Motocykl: Kawasaki LTD 454
- VROC: 0
LTD amortyzator tył
Witam, Czy któryś z kolegów próbował rozkręcić tylny amortyzator? Chętnie się dowiem jak to zrobić zanim coś popsuję. Moje amortyzatory trzymają,ale korozja je dopadła. żeby jakoś to ogarnąć trzeba amorki rozkręcić. Proszę o poradę
Wolność ma zapach beznzyny
-
Musi być jakiś sposób. Przecież jakoś je złożyli. Rozbierałem kiedyś amory od różnych dwusuwów, a do tych się jeszcze nie przymierzałem. Rdzeń pewnie jest wkręcony w jarzmo sprężyny będące jednocześnie górnym mocowaniem amortyzatora. Nie ma tylko jak tego rdzenia przytrzymać żeby go wykręcić . Tak podejrzewam.
Ja kiedyś rozbierałem w Suzuki DR 650 R, za pomocą imadła i podnośnika samochodowego, nie wiem jak wygląda amor w LTD 450 ale chyba nie odstaje od normy.Groncześ pisze:Nie ma tylko jak tego rdzenia przytrzymać żeby go wykręcić . Tak podejrzewam.
P.S Uważaj żeby nie uszkodzić uszczelniacza, bo później żadna regeneracja nie będzie aż tak wytrzymała jak oryginał. A amory to raczej drogi interes jak szukałem do DR'ki to za nowy gazowy 2200 zł a za używkę dałem 250 zł (i chodził jak talala)
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
-
Można rozebrać i nie jest to wcale trudne. W tym celu zbudowałem przyrząd Rdzeń amora jest wkręcony w jarzmo. Wszystko jest na tym zdjęciu...Na tym zdjęciu, którego nie potrafię wkleić.
Krótko:
Przyrządem zrobionym z kołnierza rury wydechowej, dwóch śrub 10 i przyspawanych do niej zagiętych w kształcie litery U skręciłem sprężynę. Rdzeń tłoka jest wkręcony w górny uchwyt amora, a do pomocy w wykręcaniu na rdzeniu tłoka pod odbojem jest nakrętka. Wystarczy przytrzymać mocowanie i wykręcić rdzeń.
P.S.
Jak zamieścić tutaj zdjęcie?
Krótko:
Przyrządem zrobionym z kołnierza rury wydechowej, dwóch śrub 10 i przyspawanych do niej zagiętych w kształcie litery U skręciłem sprężynę. Rdzeń tłoka jest wkręcony w górny uchwyt amora, a do pomocy w wykręcaniu na rdzeniu tłoka pod odbojem jest nakrętka. Wystarczy przytrzymać mocowanie i wykręcić rdzeń.
P.S.
Jak zamieścić tutaj zdjęcie?