Wysokie obroty po uruchomieniu silnika VN 900.
- Mars
- Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
- Motocykl: VN 900 classic 2008r.
- VROC: 34646
Wysokie obroty po uruchomieniu silnika VN 900.
Witam,
co jakiś czas pojawia się problem z tytułu posta. Silnik wchodzi na wysokie obroty. Zdarza się to także podczas normalnej jazdy. Pomaga przegazowanie. Czy to silnik krokowy wymaga czyszczenia?
co jakiś czas pojawia się problem z tytułu posta. Silnik wchodzi na wysokie obroty. Zdarza się to także podczas normalnej jazdy. Pomaga przegazowanie. Czy to silnik krokowy wymaga czyszczenia?
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN
- Mars
- Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
- Motocykl: VN 900 classic 2008r.
- VROC: 34646
Dokładnie- akcja dzieje się na krótkich odcinkach.Arekgdi pisze:Witam, mam to samo myślalem ze to filtr powietrza (był lekko zmeczony ) ale po jego wymianie sytuacja czasem sie powtarza, a najczęśćiej na krotkich odleglościach, tzn pojade z 10 km i staje na światłach wtedy obroty lubią iść w gorę i nie spadają.
Nie ma opcji- motocykl nie przechodził żadnych napraw.claus pisze:żle poprowadzil linki.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Ja do smarowania wszelkich linek od wielu lat stosuję tę samą "miksturę" czyli olej wymieszany z benzyną, łatwo się wlewa strzykawką z cienką igłą we wszelkie linki i szybko olej dociera do końca pancerza, po paru godzinach benzyna odparuje i pozostaje sam olej, prosta i skuteczna metoda.
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
-
- Miejscowość: Jarosław
- Motocykl: VN 900 classic
- VROC: 0
W artykule podobny problem był opisany jako bolączka i nie wiem czy smarowanie linek go wyeliminuje ale możesz zacząć od najtańszej opcji. Problemy z samoczynnie rosnącymi obrotami miałem w samochodzie i sprawcą był czujnik temperatury który nagle wskazywał niską temperaturę i komputer zwiększał dawkę paliwa.Mars pisze:OK- dzięki za poradę. Nie zauważyłem, aby linka się blokowała, ale trzeba wyeliminować możliwą przyczynę . Rozumiem, że wlewacie trochę oleju do pancerza?