Wypadki motocyklowe 2012
- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
- VROC: 0
Filmy tego rodzaju oglądam nie z ciekawości, ale traktuję to jako naukę na cudzych błędach.
Działa to na wyobraźnie, daje do myślenia na co jeszcze trzeba uważać, co jeszcze może zaskoczyć na drodze, czego się wystrzegać etc.
Działa to na wyobraźnie, daje do myślenia na co jeszcze trzeba uważać, co jeszcze może zaskoczyć na drodze, czego się wystrzegać etc.
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
-
- Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
- VROC: 34888
Brak wyobraźni i szybkość.
Za dużo na raz, by przeżyć.
Dzisiaj widzieliśmy (wraz z Adamli ), typowego bezmuzga, szlifierka na oko 15 letnia, kask, koszulka, szorty. 150 km/h.
Jak przeżyje i zejdzie z moto, pewnie się wysłowi : ychy, sie lata, ychy, chy. Noooo.
Dzisiaj widzieliśmy (wraz z Adamli ), typowego bezmuzga, szlifierka na oko 15 letnia, kask, koszulka, szorty. 150 km/h.
Jak przeżyje i zejdzie z moto, pewnie się wysłowi : ychy, sie lata, ychy, chy. Noooo.
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
- Smoku
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
- VROC: 0
W Grecji NORMALNYM było to co opisujesz, tyle że bez kasku..Andy pisze:Brak wyobraźni i szybkość.
Autostrada, głowa jakoś bokiem, bo pęd powietrza nie dawał patrzeć. Przeżyłem tam szok.
W kaskach to policja i przyjezdni.
Włożyć kask, buty , skórę
- Jurek
- Miejscowość: Sulejówek
- Motocykl: VN 800 classic "Samuraj"
- VROC: 35044
Racja Smoku. Nie ogląda się tego przyjemnie, ale może pomóc w przewidywaniu na drodze podobnych sytuacji i odpowiedniej reakcji zanim się coś takiego zdarzy. Musimy mieć oczy dookoła głowy i wyobraźnię zdarzeń lepszą od innych użytkowników drogi.Smoku pisze:Filmy tego rodzaju oglądam nie z ciekawości, ale traktuję to jako naukę na cudzych błędach.
Jurek
VROC#35044
VROC#35044
- Mars
- Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
- Motocykl: VN 900 classic 2008r.
- VROC: 34646
Zawsze chętnie oglądam takie filmy traktując je jako przestrogę. Jeżdżę spokojnie, rekreacyjnie, a i tak nie raz wymuszano na mnie pierwszeństwo. Wszyscy, a na pewno większość zna powiedzenie: "cmentarze są pełne tych, co mieli pierwszeństwo". Jadąc motocyklem myślę o wszystkich użytkownikach, a nie tylko o sobie. Nie jestem tylko w stanie przewidzieć nagłego zjechania na mój pas pojazdu jadącego z przeciwnej strony... Liczę na niższą prędkość, aby móc chociaż próbować się wtedy jakoś ratować.
Sezon w pełni. Życzę wszystkim takiej samej ilości powrotów, co wyjazdów! Rodziny na nas czekają.
Sezon w pełni. Życzę wszystkim takiej samej ilości powrotów, co wyjazdów! Rodziny na nas czekają.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN