witam!
w tej sprawie mam troche do powiedzenia...
sprawa wyglada tak...ja smigan Vn750 spoko, moj ojciec ma vl 1500 z 2001 roku, kuzyn ma vn1500 tez z 2001...
intruzem troche juz polatalem a nawet 2 roznymi bo inny kuzyn ma tez tylko z 99 roku. rozpatrujac 2 intruzy to prowadza sie calkiem inaczej... glownie za sprawa riserow!! tez rozmiar kapcia z tylu sie rozni no i jeden z nich ma org tlumniki. wszytskie te rzeczy wplywaja na jakis tam poglada, odczucia co do motorka.
biorac pod uwage vulcana 1500 no to zrobil na mnie dobre wrazenie ( 1 dluzsza traska), no ale jednak wydjae mi sie troszke mniejszy mimo wszystko! moze narazam sie piszac to na forum vulcana

ale to obiektywna ocena. tez trzeba wziac pod uwage ze intruzem troche wiecej polatalem!! wiadomo tez ze przesiadajac sie z moto na moto trzeba sie wczuc w niego, jak sie zachowuje, jakie obroty, pozycja i tak dalej...
No sa to jednak 2 inne motocykle, wizualnie wiadomo kwestia gustu! na pierwszy rzut oka jednak intruz wyglada na wiekszego. technicznie specem nie jestem, ale chlodzenie olejowe smiga wzorowo, wodne takze

czyli jesli wszystko chodzi jak powinno to nie mozna skreslac ani jednego ani drugiego! intruz ma zbiornik pod siedzeniem, pompa paliwa... ma jeden centralny amortyzator... takze na serio to 2 inne motocykle...i rozpatrywanie ktory z nich jest lepszy to chyba tylko kwestia indywidualna albo forumowa
w kazdym badz razie oba sprzety sa zajebiste!!