PIWA
PIWA
Panowie, Panie, ..., a może nie, zostańmy przy Panowie, Panie
Każde z Nas pije jakiś browar i każde z Nas ma swój ulubiony, ale:...
Dla przykładu: LECH - ma swoje PREMIUM i ma swoje PILS - jedno kupisz wszędzie, a drugie tylko w okolicach Poznania, ostatnio małżonka kupiła mi PERŁĘ chmielową i i pilsa(lub pilznera sorki skleroza!!!), smaki dosyć różne, lubię Żubra, piję czasami Łomżę (pochodzenie)
chciałbym poznać Wasze zdanie na temat browarów i różnych piw tam produkowanych
Każde z Nas pije jakiś browar i każde z Nas ma swój ulubiony, ale:...
Dla przykładu: LECH - ma swoje PREMIUM i ma swoje PILS - jedno kupisz wszędzie, a drugie tylko w okolicach Poznania, ostatnio małżonka kupiła mi PERŁĘ chmielową i i pilsa(lub pilznera sorki skleroza!!!), smaki dosyć różne, lubię Żubra, piję czasami Łomżę (pochodzenie)
chciałbym poznać Wasze zdanie na temat browarów i różnych piw tam produkowanych
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- Kermit
- Miejscowość: Poręba k. Zawiercia
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 36601
Na początku jak wypuścili Kasztelana - zachwycałem się nim, później albo przyzwyczaiłem podniebienie, albo coś popsuli bo stał się po prostu normalny
Co do Lech to zawsze jak jadę w okolice Poznania piję złotego Pilsa
A na co dzień to jednak Perła, chociaż lubię eksperymentować z lokalnymi browarami, jedne lepsze (mały browar ze Wschowy) inne zupełnie nie udane (browar zawierciański), jak dla mnie oczywiście.
Co do Lech to zawsze jak jadę w okolice Poznania piję złotego Pilsa
A na co dzień to jednak Perła, chociaż lubię eksperymentować z lokalnymi browarami, jedne lepsze (mały browar ze Wschowy) inne zupełnie nie udane (browar zawierciański), jak dla mnie oczywiście.
Wojtek
- Stevie69
- Miejscowość: Bochnia
- Motocykl: VN 750 86'
- VROC: 36259
Moje ulubione to świetne piwa z małego browaru - zwie się Ciechan. Lagerowe, jasne i najlepsze miodowe jakie piłem.
Nie wiem jak z dostępnością w kraju ale koło Krakowa można też dostać dwa niszowe piwka - Fortuna oraz Smoki. Oba idą w kilku gatunkach, Smoki widziałem w trzech odsłonach, Czarny Smok, Czerwony Smok i Niebieski Smok ( porter, lagery)
A tak na codzień to Okocim O.K. "tańcowany" - niezmienna, wysoka jakość od lat. Tez nie wiem czy można go dostać wszędzie, mieszkam 6 km od browaru okocim
Nie wiem jak z dostępnością w kraju ale koło Krakowa można też dostać dwa niszowe piwka - Fortuna oraz Smoki. Oba idą w kilku gatunkach, Smoki widziałem w trzech odsłonach, Czarny Smok, Czerwony Smok i Niebieski Smok ( porter, lagery)
A tak na codzień to Okocim O.K. "tańcowany" - niezmienna, wysoka jakość od lat. Tez nie wiem czy można go dostać wszędzie, mieszkam 6 km od browaru okocim
Benzyna we krwi - Olej w głowie
VROC 36259
VROC 36259
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Standardowo od lat - Żywiec jasne tańcowane.
Ale lubię popróbować nowe wynalazki wprowadzane na rynek - browar Miłosław mi podszedł, ale Ksiazęce burgudzkie trzy słody odpada - lepsze ciemne łagodne, choć to całkiem inny typ piwa. Na jesieni jeszcze koźlaki, a latem schłodzone pszeniczne. Nie polecam hamburskiej Astry - siki :P
Ale lubię popróbować nowe wynalazki wprowadzane na rynek - browar Miłosław mi podszedł, ale Ksiazęce burgudzkie trzy słody odpada - lepsze ciemne łagodne, choć to całkiem inny typ piwa. Na jesieni jeszcze koźlaki, a latem schłodzone pszeniczne. Nie polecam hamburskiej Astry - siki :P
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
Perła i inne piwa smakowały najlepiej 20 lat temu na Chmielakach w Krasnymstawie.
Prawdziwe, ważone produkty. Żadnych proszków, koncentratów, byczej żółci, i innych wynalazków.
Ceny super promocyjne, atmosfera. I sterty opakowań po alkaprim w koszach przed aptekami.
Prawdziwe, ważone produkty. Żadnych proszków, koncentratów, byczej żółci, i innych wynalazków.
Ceny super promocyjne, atmosfera. I sterty opakowań po alkaprim w koszach przed aptekami.
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Barney
- Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
- Motocykl: VN 800E Drifter, VN 1700 Nomad
- VROC: 35325
Byłem, smakowałem i potwierdzam...Badger pisze:Perła i inne piwa smakowały najlepiej 20 lat temu na Chmielakach w Krasnymstawie.
VROC #35325
"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "
"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
A ja ostatnio tylko ostropest
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Z całym szacunkiem dla WasAsk pisze:Twoje zdrowie oczywiście Tyskim :-)broda pisze:I już masz plusa...Ask pisze:A ja Tyskie ponad wszystkie :-)
Ale teraz Tyskie produkują.... w Poznaniu Smakowo to nie to samo co kiedyś.
A smród w Tychach z browarów jest masakryczny. Wasze zdrowie - pije rum...
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Jestem piwoszem od lat. Próbowałem większości Polskich piw i tyle opinii, ile smaków. Lubię lagery, choć najbardziej podchodzą mi portery. Klasyczny Koźlak z firmy Amber jest bezkonkurencyjny. Markowy Guinness stoi u mnie na pierwszym miejscu. Z jasnych natomiast lubię pszenicznego Paulanera. Zapijam się tez ostatnio nie enzymowym Wojakiem i niepasteryzowaną Łomżą podkapslową. Te z butelki mają smak prawdziwego piwa. Polecam