Gmole do mojego vulcana
-
- Miejscowość: Słupca
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
- VROC: 0
Gmole do mojego vulcana
Witam mam pomoc w wyborze i decyzji:) Czy moj vn bedzie lepiej wyglądał z takimi gmolami jak na fotce? Bo te moje sie jakosc nie prezentuje:D
http://img204.imageshack.us/img204/6803/zdjcie0089g.jpg (fotke dostalem przez email, gmole takie jak na tym srodkowym moto:))
http://img836.imageshack.us/i/pict0009v.jpg/ (aktualnie mam takie i spacerowki bym przelozyl na podnozki pasażera;)
Co sadzicie?
http://img204.imageshack.us/img204/6803/zdjcie0089g.jpg (fotke dostalem przez email, gmole takie jak na tym srodkowym moto:))
http://img836.imageshack.us/i/pict0009v.jpg/ (aktualnie mam takie i spacerowki bym przelozyl na podnozki pasażera;)
Co sadzicie?
Ładne to one są.
Osobiście planowałem takie gmole do 750ki ale zrezygnowałem bo są za duże i jak patrzysz na moto to widzisz tylko gmole. A z cienkiej rury nie ma co robić bo tracą wygląd.
Trzeba podjechać, przyłożyć i zobaczyć albo oblukać na innej 800-ce i wtedy będziesz wiedzieć. Na każdym moto inaczej wyglądają.
Osobiście planowałem takie gmole do 750ki ale zrezygnowałem bo są za duże i jak patrzysz na moto to widzisz tylko gmole. A z cienkiej rury nie ma co robić bo tracą wygląd.
Trzeba podjechać, przyłożyć i zobaczyć albo oblukać na innej 800-ce i wtedy będziesz wiedzieć. Na każdym moto inaczej wyglądają.
A to w tym przypadku zyskasz tylko kilka centymetrów - poprostu moto jest za krótki.mwrobelek32 pisze:no tez wlasnie sie zastanawiam czy nie zakryje wiekszosci moto:) bo te moje wkurzaja mnie ze spacerowki sie nie przydaja w moim wypadku bo mam nogi za dlugie:P I nie mam wyprostowanych tylko mocno zgięte;p
Ale właśnie z tymi kolcami to jest tak, że korzystasz z nich jak ze spacerówek również. Dlatego cały w nich urok że ładne i praktyczne. Naklejasz na jeden z kolców nakładki antypoślizgowe i masz spacerówki.
Ja bym wziął chyba cztery a trochę cieńsze niż 3 grube rury - dopasuj wizualnie do gabartytów moto.
Popatrz również na to czy noga pomiędzy nie swobodnie wejdzie gdy będą np 4 rury.
Pzdr. i powodzenia przy przymiarkach :-)
Ja bym wziął chyba cztery a trochę cieńsze niż 3 grube rury - dopasuj wizualnie do gabartytów moto.
Popatrz również na to czy noga pomiędzy nie swobodnie wejdzie gdy będą np 4 rury.
Pzdr. i powodzenia przy przymiarkach :-)
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Nie ma za dużych gmoli... dwa tygodnie temu pokonały mnie dziury w asfalcie i pozwoliłem sobie na rasosnego szlifa zostawiając ślad na asfalcie ...z 30 metrów pewnie, nie do końca pamiętam wszystko jak to się stało ale przytarte mam obydwa, cocia bardzije prawy, mimo iż spadłem a lewo i z na lewym boku leżał jak go podnosiłem. Tak czy inaczej ja mam dość duże rury i dzięki temu przytarły się tylko one no powyginały lusterka. Tak że z przodu widać same gmle...i niech tak zostanie i tgo nie zmienie
-
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 900 Custom
- VROC: 31327
Witammwrobelek32 pisze:mam firme ktora mi zrobi te gmole:)
Właśnie jestem na etapie rozglądania się za gmolami i jak na razie interesują mnie tylko te tzw "pazurki". Moim zdaniem z czterech chyba byłby lepszy wybór, ale to już kwestia gustu. Ja również mam jedną firmę na oku (od Luzaka zresztą). Rozmawiałem już wstępnie z producentem i zaśpiewał mi 500PLN. A jak Tobie zaśpiewali i czy chcesz się podzielić tego typu informacjami. Pomyślałem sobie Wróbelek że może moglibyśmy razem na dwa moto równocześnie to może jakaś zniżka...czekam na odp.
Przy okazji. Dzięki Luzak za tel. i cenne - nie tylko dla mnie - rady.
マリウッシュ
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
jak wroce do pracy to zaczne sie rozgladac za odpowiednimi rurkami nierdzewnymi i sprobuje zrobic sam jakies gmole... mozliwe ze takie wlasnie pazury. jak cos to sie podziele informacja.
bo defakto to w gmolach duzo komplikacji nie ma. wystarczy sprzet, spawacz i dobra szlifiera. A tego u mnie nie brakuje
Tylko prosba, czy ktos by mogl mi powiedziec jaka jest standardowo grubosc rurki w gmolu? oraz jaka jest grubosc tych pazurow bo one sa chyba grubsze?
bo defakto to w gmolach duzo komplikacji nie ma. wystarczy sprzet, spawacz i dobra szlifiera. A tego u mnie nie brakuje
Tylko prosba, czy ktos by mogl mi powiedziec jaka jest standardowo grubosc rurki w gmolu? oraz jaka jest grubosc tych pazurow bo one sa chyba grubsze?